Politiikka

SDP nousi gallupin keulille – kokoomuskonkari iskee Niinistö-naulan pöytään: ”Nyt tämä aika on ohi”

Wilma Hurskainen
Wilma Hurskainen
Wilma Hurskainen

”Kokoomuksen jääminen Ylen hiljattaisessa mielipidemittauksessa toiseksi sosialidemokraattien jälkeen oli kylmä vesisuihku kasvoille. Toisille se oli yllätys, toisille ei.”

Kokoomuksen entinen presidenttiehdokas Raimo Ilaskivi kommentoi viime viikolla julkaistua gallupia blogikirjoituksessaan Iltalehdessä.

Ilaskiven mukaan kokoomus seisoo omilla jaloillaan, ja kansalaiset katsovat ja näkevät, mitä se tekee ja mitä ei.

”Lukuisina aiempina kuukausinahan se on tavallaan saanut vetoapua presidentinvaalikampanjaansa käyneeltä Sauli Niinistöltä. Tämähän antoi sivustatukea kokoomukselle sen mielipidemittauksiinkin. Nyt tämä aika on ohi.”

Helsingin entisen kaupunginjohtajan mielestä nyt on analysoinnin ja pohdinnan aika, etteivät seuraavat eduskuntavaalit tuottaisi pettymystä, jos sosialidemokraatit vakiinnuttasivat paikkansa suurimpana.

Asia oli oikea mutta informaatiosodassa ei onnistuttu.

”Siihenhän he tähtäävät, käyttäen hyväkseen oppositioasemaansa, jollainen yleensä suosii tässä tilassa olevia puolueita. Ja taistelu äänestäjien sieluistahan on luonnollinen osa demokratiaa!”

Mihin kiinnittää huomiota, mitä kansalaiset odottavat, Ilaskivi kysyy ja sanoo, että ensinnäkin kysymys on sotesta, joka on herättänyt runsaasti keskustelua.

”Toinen kokoomuksen kannatukseen mitä ilmeisimmin iskenyt tekijä oli kysymys ns. aktiivimallista, ts. pitäisikö työttömän osallistua pienellä työpanoksella tai opiskelulla työnsaantinsa helpottamiseen. Asia oli oikea mutta informaatiosodassa ei onnistuttu.”

Kolmas kysymys kannatuksen näkökulmasta on Ilaskiven mukaan eläkkeitten taitetun indeksin korjaus ja raippaveron poistaminen eläkkeensaajilta.

”Lähtökohtana tälle toiveelle on toteamus, joka sisältyi Ylen mittauksen taustatietoihin: Eläkeläiset ovat alkaneet siirtyä sosialidemokraattien piiriin. Nyt kun Kokoomuksen puheenjohtaja on myös valtiovarainministeri, hänellä olisi avaimet kädessään mainittujen epäkohtien korjaamiseksi.”

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat