Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

”SDP palaa juurilleen” – Rinne kokoomuksesta: Ei olisi helppoa

Kari Hulkko
Puoluesihteeri Reijo Paananen ojensi Antti Rinteelle maanantaina kannustukseksi rukiista leipää, jotta voimat riittävät eteenpäin.

Yli yön nukkuminen ei ollut laimentanut SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen harmitusta sunnuntain vaalituloksesta.

Marja Luumi

– Harmittaa vietävästi. Meillä oli hyvä kampanja ja ehdokkaat, mutta jostain syystä luottamusta ei syntynyt, hän totesi tiedotusvälineiden edessä maanantaina.

Hän totesi, että SDP katsoo nyt eteenpäin ja palaa samalla arvojensa juurille. Työ järjestön uudistamiseksi ja oman viestin selventämiseksi on jo alkanut.

Rinteen mukaan SDP:n tulee olla aivan omanlaisensa puolue, jonka arvoissa keskeisenä ovat muun muassa jakautumaton ihmisarvo, oikeudenmukaisuus ja työ.

Vasemmistoliitto oli myös eduskuntavaalien häviäjiä. Koko vasemmiston alamäkeä selittää Rinteen mielestä pitkälti yhteiskunnan muuttuminen. Globaalin talouden murroksen myötä on hävinnyt työpaikkoja myös Suomessa.

– Se, että ihmiset eivät saa työtä, on muuttanut ilmapiiriä. Ihmiset kokevat ristiriitaiseksi tilanteeksi sen, että ulkomaalaisia on Suomessa työskentelemässä. Se on nostanut perussuomalaisten kannatusta, hän arvioi.

Uskon siihen, että Sipilä pitää lupauksensa.

Vaalivoittaja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on luvannut soittaa tänään hallitusneuvottelujen tiimoilta. Rinne totesi puoliltapäivin, että vielä ei ollut puhelin soinut.

– Uskon siihen, että Sipilä pitää lupauksensa, Rinne huomautti.

Hän ei sysännyt SDP:tä oikopäätä oppositioon. Hän katsoo ensin, millaisella ohjelmalla keskustan puheenjohtaja aikoo hallitusta saada aikaan.

– SDP:lle tärkeää on vientivetoisen talouskasvun vahvistaminen ja eriarvoistumisen pysäyttäminen.

Kokoomuksen ja SDP:n mahtumista samaan hallitukseen on epäilty. Rinne itse totesi jo aiemmin, että se on aika mahdotonta. Hän ei pyörtänyt maanantaina sanojaan.

– En tiedä, oliko virhe sanoa se, mutta se on fakta. Viime kuukausien kokemusten perusteella on aika vaikea nähdä, että kovin helposti sellaista tilannetta syntyy.

Rinne korosti, että hän tuli SDP:n puheenjohtajaksi vajaa vuosi sitten eikä aio vetäytyä.

– Tulin muuttamaan asioita ja tässä työssä on paljon kesken.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE