SDP tuomitsee sotilaallisen voiman käytön Ukrainassa

Lehtikuva
Lehtikuva

SDP:n puoluehallitus tuomitsee sotilaallisen voiman käytön ja sillä uhkaamisen sekä rajojen siirron kansainvälisen oikeuden vastaisin menetelmin Ukrainassa.

– Edellytämme Venäjältä Ukrainan suvereenisuuden ja koskemattomuuden kunnioittamista.

Sosialidemokraattien mukaan Ukrainaa koskevat kysymykset on ratkaistava ilman voimakeinoilla uhkaamista suorassa Ukrainan ja Venäjän välisessä neuvotteluprosessissa, jota ETYJ:n, Euroopan neuvoston ja muiden kansainvälisten järjestöjen on tuettava.

– Tämä on myös edellytys sille, että Venäjään kohdistetut rajoittavat toimet voidaan purkaa. Tilanteen kärjistyminen johtaisi vääjäämättömästi uusiin rajoituksiin.

SDP:n puoluehallitus korostaa, että EU:n ainoa ja legitiimi tavoite Ukrainassa on turvata kaikkien ukrainalaisten oikeus ja mahdollisuus elää korruptiosta vapaassa demokraattisessa maassa ja vapaasti määritellä miten he haluavat järjestää tulevat suhteensa Euroopan unioniin ja muihin naapureihinsa.

– Suomen on Euroopan unionin kanssa oltava valmis tukemaan ukrainalaisten tätä tarkoittavia pyrkimyksiä korostaen sitä, että Ukrainan on oltava maa jossa kaikki kieliryhmät ja vähemmistöt voivat elää ja rakentaa tulevaisuuttaan vapaasti ja turvallisesti.

Sosialidemokraatit katsovat, että Suomen ulkopolitiikan johto ja hallitus on toiminut asiassa hyvin ja luottamusta herättävästi.

– Tuemme valtiojohdon pyrkimyksiä EU:n jäsenenä toimien hakea kansainvälisen oikeuden mukaisen tilanteen palauttamista neuvotteluteitse.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat