Politiikka

SDP tyrmää jätelain: ”Ei vastaa mihinkään tarpeeseen”

Kari Hulkko
Kari Hulkko

Tänään eduskunnassa äänestettiin jätelaista, joka on susi jo syntyessään, arvostelee SDP:n eduskuntaryhmä, joka äänesti lakia vastaan hävittyään toisessa käsittelyssä muutosesitykset, joilla lakia olisi oleellisesti parannettu. Niistä tärkein on ulosmyyntirajan nostaminen kahteenkymmeneen prosenttiin.

”Nyt epäonnistuneen jätelain korjaaminen pitää tehdä EU:n jätedirektiivin kansallisen toimeenpanon yhteydessä mahdollisimman pikaisesti. Puolaa ja Suomea lukuun ottamatta muissa EU-maissa ulosmyyntiraja on kaksikymmentä prosenttia”, sanovat Riitta Myller, Sirpa Paatero ja Lauri Ihalainen, SDP:n valiokuntavastaavat ympäristö-, hallinto- ja talousvaliokunnissa.

SDP:n mukaan hallitus on vain hukannut aikaa jätelakiin, joka tulee vaikeuttamaan kierrätystä ja haittaamaan kiertotaulutta edistävän direktiivin toimeenpanoa.

”Nykyisellään hallituksen esitys jätelaiksi ei vastaa mihinkään tarpeeseen. Se ei edistä jätteiden turvallista ja asianmukaisesta käsittelyä, kierrätysasteen nostamista tai kohtuuhintaista jätehuoltoa laajassa harvaanasutussa maassa.”

Ainoa hyvä mitä hallituksen esityksestä voi sanoa on SDP:n mielestä, että esitys lieventää toisen hallituksen säätämän lain, hankintalain, haittavaikutuksia jätehuollolle.

”Hankilain mukaisten ulosmyyntirajojen voimaantulon olisi voinut estää rajoitetulla lailla, kunnes jätedirektiivin paremmin huomioiva kokonaisuudistus saadaan valmisteltua. Huonoa lakia ei pidä hyväksyä itseaiheutetun kiireen takia.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat