Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”SDP:llä on potentiaalia olla 30 % kannatuksen puolue” – Antton Rönnholm hakee jatkoa SDP:n puoluesihteerinä

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm aikoo asettua ehdolle puoluesihteerin tehtävään SDP:n puoluekokouksessa.

Anna-Liisa Blomberg

Demokraatti

Elokuussa Tampereella järjestettävän SDP:n puoluekokouksen lähestyessä on jo odotettu puoluesihteeri Antton Rönnholmin vastausta kysymykseen, aikooko hän hakea jatkoa puoluesihteerin tehtävässä. Hän kertoo nyt Demokraatille myöntävän vastauksen syntyneen pitkän pohdinnan jälkeen.

– Syvältä on täytynyt tutkiskella itseään. Olen palannut niihin ajatuksiin, joita minulla oli puolueen kehittämisestä, kun lähdin ehdolle viimeksi. Olen katsonut myös eteenpäin – erityisesti mitä tämä täysin uusi tilanne meille luo, Rönnholm kertaa.

Rönnholm katsoo, että koronaepidemian myötä ollaan sellaisen uuden edessä, jossa jokaisella puolueella ja kaikilla niiden toimijoilla on paljon puntaroitavaa.

– On mietittävä, miten me tästä yhdessä selviämme. Miten Suomi menestyy, hallitus on toimintakykyinen, asiat edistyvät ja oikeudenmukaisuus säilyy kaikissa tilanteissa. Siinä puolueilla ja yksilöillä puolueissa on iso vastuu olla osaltaan rakentamassa yhteistä polkua eteenpäin, hän summaa.

Voimme viedä tätä maata eteenpäin yhteistyön otteella.

SDP:llä on puolueena potentiaalia olla 30 prosentin kannatuksen puolue, Antton Rönnholm sanoo. Hän näkee suomalaisten jakavan puolueen arvot, ajatukset ja myös monet käytännön ratkaisut, joita SDP:llä on yhteiskunnan kehittämiseksi.

– Kun meidän arvopohjallamme on niin vankka kannatus tässä yhteiskunnassa, voimme aidosti olla tälle maalle hyödyksi. Voimme voittaa tulevat koitokset ja vaalit – saavuttaa aseman, jossa voimme viedä maata eteenpäin yhteistyön otteella, eikä riitasoinnuilla, joita viimeisinä vuosina on nähty, Rönnholm kuvailee.

Hän toivoo, että erikoinen tilanne, jossa kevään mittaan on oltu, muistuttaisi ihmisiä yhdessä tekemisen ja yhdessä yrittämisen tärkeydestä. Siinä myös jokaisen yksilön täytyy yrittää tehdä oma osuutensa mahdollisimman hyvin ja jaksaa uskoa siihen, että kaikista vaikeuksista voidaan selvitä, Rönnholm sanoo.

– Jokaisen täytyy yrittää sen verran kuin jaksaa, ja siksi nyt itsekin täytyy yrittää uudelleen puoluesihteerinä, jos sille kysyntää on, hän jatkaa.

Omaa jatkoaan SDP:n puoluesihteerinä pohtiessaan Antton Rönnholmin oli aidosti mietittävä myös mahdollisia tulevia koitoksia. Hän aloitti puoluesihteerinä vuoden 2017 alussa, eikä hän silloin voinut mitenkään kuvitella, millainen vuoristorata olisi edessä. Kolmeen ja puoleen vuoteen on mahtunut melkoisia myrskyjä.

– Edellisen hallituksen yhden puolueen hajoaminen, kunta- ja presidentinvaalit, sitten koko vuosi 2019 Antti Rinteen ja Maarit Feldt-Rannan sairastumisesta ja Maaritin poismenosta kahteen vaalikampanjaan – toisissa olin itse ehdolla – hallitusneuvotteluihin ja vielä vuoden lopun pääministerin vaihdokseen. Ja tänä keväänä Marinin hallitus sai hoidettavakseen koronan, hän kertaa.

– Kyllä aidosti on täytynyt miettiä, mihin omat rahkeet riittävät, kun oli lähellä, etteivät ne viime vuonna riittäneet.

Entistä useampi ihminen pitäisi saada mukaan yhteiseen tekemiseen.

Antton Rönnholm katsoo onnistuneensa niissä puolueen kehittämistä koskevissa tavoitteissa, joita hän puoluesihteerinä aloittaessaan asetti. Puolueessa on tehty kunnianhimoista ohjelmatyötä periaatejulistuksen ja poliittisen ohjelman parissa ja sekä viestintää että järjestötoimintaa on kehitetty.

– Eteenpäin on menty todella monella akselilla, vaikka sen välillä vaikeuksien keskellä voi unohtaa. Olemme nyt kuitenkin pääministeripuolueena asemassa, missä emme ole pariinkymmeneen vuoteen olleet, hän sanoo.

Rönnholm uskoo, että hänellä on myös tulevaisuudessa annettavaa puoluesihteerinä. Työtä sisältöjen, viestinnän ja järjestötoiminnan kehittämisessä on edelleen syytä jatkaa, hän sanoo.

Tulevaisuudessa hän näkee haasteen, joka on kaikille puolueille yhteinen. Rönnholm sanoo korona-ajan osoittaneen, että ihmisillä on luottamusta poliittiseen järjestelmään ja päätöksentekoon. Nyt näistä yhteiskunnan asioiden hoitamisen merkityksen näkevistä ihmisistä pitäisi ottaa koppi.

– Kyllä entistä useampi ihminen pitäisi myös saada mukaan tähän yhteiseen tekemiseen. Meidän täytyy kriittisesti miettiä, miten me voisimme sitä tukea, miten osallistuminen voisi olla helpompaa ja miten tässä yhteiskunnassa ylipäätään osallisuutta vahvistetaan.

On hienoa, jos tehtäviin on tunkua.

SDP:n puoluekokous järjestetään 22.–24.elokuuta Tampere-talossa. Tiedossa on isoja päätöksiä puolueen säännöistä politiikan sisältöihin ja henkilövalintoihin.

Antton Rönnholm kertoo, että hän on mielenkiinnolla odottanut ehdokkaita puolueen keskeisiin tehtäviin, myös puoluesihteerin tehtävään.

– Kaikki nämä puolueen tehtävät ovat niin keskeisiä ja arvokkaita, että on hienoa, jos niihin on tunkua. Jännittävää kuulla, mitä ehdokkaat puheenjohtajistoon haluavat painottaa, ja toisaalta mitä odotuksia puoluekokousedustajilla on. Jokaisella on antaa uusia kulmia ja näkemyksiä asioihin, ja niistä voi jokainen aina jotakin oppia. Yhdessähän tätä tehdään, hän sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE