Politiikka

SDP:ltä tiukka joulukysymys hallitukselle: Mitä tehdä yksinäisyydelle – hallitus vastaili niitä näitä varamiehisesti

Lehtikuva / Markku Ulander
Presidenttiehdokas Tuula Haatainen (sd.) kysyi eduskunnan viimeisellä kyselytunnilla tänä vuonna yksinäisyydestä.
Lehtikuva / Markku Ulander
Presidenttiehdokas Tuula Haatainen (sd.) kysyi eduskunnan viimeisellä kyselytunnilla tänä vuonna yksinäisyydestä.
Lehtikuva / Markku Ulander
Presidenttiehdokas Tuula Haatainen (sd.) kysyi eduskunnan viimeisellä kyselytunnilla tänä vuonna yksinäisyydestä.

Vuoden viimeinen eduskunnan kyselytunti alkoi SDP:n  presidenttiehdokkaan Tuula Haataisen melko yllättävällä avauksella yksinäisyydestä ja sen torjumisesta. Hyvin aihe kuitenkin sopii jouluun. hallitus sen sijaan vastaili niitä näitä, varsinkin, kun pääministerin sijaisena esiintyi sisäministeri Paula Risikko (kok.).

– Olemme tällä viikolla puhuneet täällä eduskunnassa paljon muun muassa eriarvoistumisesta, tasa-arvosta ja hallituksen työttömiin kohdistuvista leikkauksista.  Tunnelma ja keskustelu on ollut varsin kiihkeää, niin kuin se tässä vaiheessa vuotta täällä eduskunnassa tahtoo olla, Haatainen aloitti.

– Keskusteluista huolimatta reilun viikon päästä koittaa joulu. Se on monessa perheessä odotettu juhla ja iloinen perhetapahtuma. Joulu voi olla myös joillekin aavistuksen ahdistava ja yksinäisyydestä muistuttava juhlapyhä. Tämä meidän kaikkien on hyvä tiedostaa ja tutkia sitä sydämessämme.

– Onko hallituksessa keskusteltu kansalaisten yksinäisyyden aiheuttamasta ahdistuksesta ja mitä me kaikki voisimme tehdä, että jokainen suomalainen voisi kokea olevansa arvokas ja tarpeellinen, Haatainen kysyi.

Risikko: Turvallisella ololla pärjää

– Erittäin hyvä kysymys, olemme ottaneet yksinäisyyden esille kansallisessa turvastrategiassa, sillä moni kokee yksinäisyyden uhaksi. Kun on turvallinen olo ja tunne niin pärjää, yksin elävät painopiste ja eri ministeriöt kiinnittävät huomiota asiaan. Mutta emme voi sälyttää yksinäisyyttä vain viranomaisten huoleksi, vaan vastuussa on meistä jokainen.

– Myös yksinelävien asemaa selvitetään – heitä on yli miljoona. Yksineläjä on  suurimmassa riskissä syrjäytyä, kun taloustilanne varsinkin on usein ahdas, Risikko sanoi.

Tuula Haatainen jatkoi:

– Yleisradio kertoikin tällä viikolla, että todennäköisesti monet vähävaraisille suunnatut joulukeräykset tekevät tänä vuonna ennätyksensä, sillä suomalaisten halu auttaa kasvaa vuosi vuodelta.

– Minua kosketti kovasti tällä viikolla uutinen, jossa kerrottiin, miten 7 -vuotias lapsi halusi antaa tuntemattomalle ikätoverilleen lelun lahjaksi.

– Tämä vahvistaa sen, että suomalaisuuteen kuuluu halu auttaa heikompia ja köyhimpiä. Tämä on arvokas asia. Kuitenkin meidän päättäjien on hyvä pitää mielessä, että suomalainen hyvinvointiyhteiskunta pitää huolen siitä, jokaiselle turvataan säällinen ja hyvä elämä.

Miten te näette, pitääkö suomalaista hyvinvointivaltiota jatkossa vahvistaa, Haatainen kysyi.

Risikko jatkoi vastailemalla yhtä ympäripyöreitä kuin aiemminkin.

– Erittäin tärkeä kysymys  hyvinvointivaltio on säilytettävä. Jokainen joskus tarvitsee apua, Risikko sanoi.

 

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 2 Demokraatti
KOHTI PÄÄSTÖTTÖMYYTTÄ - Politiikan poukkoilu on myrkkyä
AIVOJEN ARVOITUS - Seksi helpottaa
JÄÄHYVÄISET ASEELLE - Viimeinen Nieminen Vee
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


RANE AUNIMO

Uusi laskelma julki: SDP:lle 47 kansanedustajaa, kokoomukselle 40 – perussuomalaiset ja vihreät lähellä maksimiaan
22.1.2019

Luetuimmat


Uusimmat