Politiikka

SDP:n Antton Rönnholm: Humpuukimaakareita ei pidättele mikään

Jari Soini
SDP:n uusi puoluesihteeri Antton Rönnholm.
Jari Soini
SDP:n uusi puoluesihteeri Antton Rönnholm.
Jari Soini
SDP:n uusi puoluesihteeri Antton Rönnholm.

SDP:n helmikuussa valittu puoluesihteeri Antton Rönnholm vieraili Ay-väen sosialidemokraattien kevätkokouksessa.

Rönnholm suomi ankarasti kannatustaan nostaneita populistisia liikkeitä.

– Eurooppalaisen sosialidemokratian haasteena ovat populistiset humpuukimaakarit. Populisteja ei pidättele mikään, Rönnholm pudotteli.

-SDP:llä on kyky tarjota ihmisille, ei turhia lupauksia, vaan näkymä paremmasta tulevaisuudesta, muistutti Antton Rönnholm.

Puoluesihteeri uskoo, että SDP on hyvin tarpeellinen:

-Tarvitaan arjen haasteita ymmärtävä puolue. Tässä on suuri potentiaali. SDP välittää ja ymmärtää. SDP näyttäytyy luontevasti kaiken tyyppisten ihmisten puolueena.

-SDP:n arvot ovat hyvin laajasti hyväksyttyjä suomalaisessa yhteiskunnassa. Visioitten osalta maailma ei ole valmis, tämä nostaa esille puoluekokouksen antaman tehtävän, uudistaa pohjoismaista hyvinvointivaltiota.

Työntekijän perusturvaa on murennettu porvarivallan toimin pala palata järjestelmällisesti, tämä haastaa SDP:n lisäksi myös palkansaajaliikkeen jatkamaan uudistustyötään. On vaikea kuvitella, että SDP voisi olla pääministeripuolue, jos palkansaajaliike ei ole parhaassa tikissä, muistutti Rönnholm.

Puoluesihteeri itse on ehdolla pääkaupungin valtuustoon.

-Helsingin tilanne on vaikea, annetaan kuva, että on vain kaksi vaihtoehtoa: Kokoomus ja Vihreät. Ne eivät muodosta toistensa vaihtoehtoa, pääkaupungissa on suuri joukko, ihmisiä, jotka voisivat äänestää SDP:ta, sen sivistykseen, hyvinvointipalveluihin ja asumiseen liittyvän politiikan vuoksi.

Rönnholm innosti SDP:n aktiiveja vaalityöhön.

-Suuri osa äänestäjissä tekee valintansa viime hetkinä. Nyt on innostuneen vaalityön aika.
Ay-väen sosialidemokraatit on vuoden 2013 lopulla perustettu SDP:n puolueosasto. Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota väylä SDP:n jäsenyyteen sosialidemokraattisesti ajatteleville ay-aktiiveille. Ammattiyhdistyssosialidemokraatit haluavat nostaa esille hyväntuulista ja mutkatonta ilmettä.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat