Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen

Jukka-Pekka Flander
SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta.

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee vanhusasiavaltuutetun viran perustamisen etenemisestä eduskunnassa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita.

Eloranta sanoo tiedotteessaan, että vanhusasiavaltuutetun toiminta parantaa ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia.

Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

– Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Ikääntyneet ovat omalla työllään rakentaneet sitä hyvinvointia, josta tämä päivänä saamme nauttia. Eläkeläiset ovat voimavara, joka suomalaisessa yhteiskunnassa tulee tunnistaa ja tunnustaa. Ikääntyminen kuitenkin heikentää toimintakykyä ja silloin yhteiskunnan ja läheisten tuki on arvokkaan ikääntymisen kannalta tärkeää. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on vahvistaa ikäihmisten asemaa ja puolustaa heidän oikeuksiaan julkisessa keskustelussa, Eloranta sanoo.

Kansanedustaja näkee, että hyvä ikääntyminen merkitsee sitä, että ikäihmisillä on mahdollisuus hyvään elämään ja autonomiaan sekä mahdollisuus olla mukana itselle tärkeissä yhteisöissä ja yhteisessä toiminnassa.

– Hyvä ikääntyminen tarkoittaa oikeutta olla yhdessä läheistensä kanssa, vaikka voimavarat olisivatkin heikenneet ja ulkopuolisen avun tarve lisääntynyt. Nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa ja digitalisoituvassa yhteiskunnassa ikääntyvän väestön on yhä vaikeampaa valvoa omia oikeuksiaan ja saada heille tarkoitettuja etuja ja palveluja, Eloranta sanoo tiedotteessaan.

– Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tuoda esille epäkohtia, joita ikääntyneet kohtaavat arjessaan. Meidän kansanedustajien ja kuntapäättäjien tehtävänä on korjata näitä epäkohtia, jotta jokainen suomalainen voi ikääntyä turvallisin ja hyvin mielin. Tietäen, että myös ikäihmisten asemaa puolustetaan, heidän etujaan valvotaan ja hyvinvoinnista huolehditaan, Eloranta korostaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE