Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SDP:n europarlamentaarikolta madonluvut: ”Ei auta kuin ihmetellä, kuinka pihalla ministerit ovat olleet esityksiä tehdessään”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri vaatii hallitukselta lisätoimia eriarvoisuuskehityksen pysäyttämiseksi. Hän on huolestunut erityisesti nuorten asemasta ja nuorten työntekijöiden työmarkkina-aseman heikentämisestä.

Rane Aunimo

Kumpula-Natri nostaa esiin Euroopan komission tuoreen maaraportin, jossa nostettiin esiin useita kehityskohteita Suomen sosiaalisessa tilanteessa. Raportin mukaan Suomi on Euroopan keskitasoa nuorten tasavertaisessa pääsyssä työmarkkinoille.

Esitys on vastoin arkijärkeä, vastoin komission suosituksia ja todennäköisesti vastoin perustuslakia.

”Nuorisotyöttömyys on ollut ongelma jo pitkään. Nyt hallitus pahentaa entisestään nuorten työmarkkina-asemaa ehdottamalla määräaikaisuuden perusteista luopumista alle 30-vuotiaiden työttömien osalta”, Kumpula-Natri sanoo tiedotteessaan.

”Esitys on vastoin arkijärkeä, vastoin komission suosituksia ja todennäköisesti vastoin perustuslakia. Ei auta kuin ihmetellä kuinka pihalla ministerit ovat olleet esityksiä tehdessään.”

Kumpula-Natrin mukaan hallituksen kehyspäätöksessä oli myös positiivisia näkökulmia. Esimerkiksi kieliopetus alkaa jatkossa jo ensimmäisellä luokalla.

”Koulutus on Suomen vahvuus ja vahvempi kielitaito auttaa suomalaisia nuoria kansainvälistymään. Toivottavasti Suomi tukee kansainvälistymishankkeita, kuten Erasmus-ohjelman budjetin moninkertaistamista, myös EU:n tulevissa rahoituskehysneuvotteluissa.”

”Koulutuksen eriarvoistuminen ja koulutustason lasku on suuri ongelma, johon Suomen tulisi satsata entistä voimakkaammin.”

Kumpula-Natri puhui lauantaina Ähtärissä SDP:n Pohjanmaan piirin EU-seminaarissa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE