Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n europarlamentaarikolta madonluvut: ”Ei auta kuin ihmetellä, kuinka pihalla ministerit ovat olleet esityksiä tehdessään”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri vaatii hallitukselta lisätoimia eriarvoisuuskehityksen pysäyttämiseksi. Hän on huolestunut erityisesti nuorten asemasta ja nuorten työntekijöiden työmarkkina-aseman heikentämisestä.

Rane Aunimo

Kumpula-Natri nostaa esiin Euroopan komission tuoreen maaraportin, jossa nostettiin esiin useita kehityskohteita Suomen sosiaalisessa tilanteessa. Raportin mukaan Suomi on Euroopan keskitasoa nuorten tasavertaisessa pääsyssä työmarkkinoille.

Esitys on vastoin arkijärkeä, vastoin komission suosituksia ja todennäköisesti vastoin perustuslakia.

”Nuorisotyöttömyys on ollut ongelma jo pitkään. Nyt hallitus pahentaa entisestään nuorten työmarkkina-asemaa ehdottamalla määräaikaisuuden perusteista luopumista alle 30-vuotiaiden työttömien osalta”, Kumpula-Natri sanoo tiedotteessaan.

”Esitys on vastoin arkijärkeä, vastoin komission suosituksia ja todennäköisesti vastoin perustuslakia. Ei auta kuin ihmetellä kuinka pihalla ministerit ovat olleet esityksiä tehdessään.”

Kumpula-Natrin mukaan hallituksen kehyspäätöksessä oli myös positiivisia näkökulmia. Esimerkiksi kieliopetus alkaa jatkossa jo ensimmäisellä luokalla.

”Koulutus on Suomen vahvuus ja vahvempi kielitaito auttaa suomalaisia nuoria kansainvälistymään. Toivottavasti Suomi tukee kansainvälistymishankkeita, kuten Erasmus-ohjelman budjetin moninkertaistamista, myös EU:n tulevissa rahoituskehysneuvotteluissa.”

”Koulutuksen eriarvoistuminen ja koulutustason lasku on suuri ongelma, johon Suomen tulisi satsata entistä voimakkaammin.”

Kumpula-Natri puhui lauantaina Ähtärissä SDP:n Pohjanmaan piirin EU-seminaarissa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE