Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

SDP:n Filatov pöyristyi Postin -660€/kk-kyykytyksestä: ”Työntekijöiden palkka tiputetaan tasolle, jossa valtio maksaa asumistukena ja toimeentulotukena lopun”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

SDP:n kansanedustaja, entinen työministeri Tarja Filatov tuomitsee Postin aikeet alentaa työntekijöiden palkkoja jopa 50 prosentilla. PAU:n mukaan postilaisen keskimääräinen kuukausipalkka on 2200 euroa, josta jo 30 % palkanalennus merkitsee 660 euron kuukausittaista laskua tuloissa.

Rane Aunimo

Demokraatti

”Postin palkat eivät nykyiselläkään päätä huimaa. Ratkaisua ei voi hyväksyä! Riskinä on, että osan työntekijöiden palkka tiputetaan tasolle, jossa valtio maksaa asumistukena ja toimeentulotukena lopun. Eettisesti kyseenalaista ja työvoiman saatavuuden näkökulmasta typerää. Syö työn arvostusta”, Filatov jyrähtää Facebook-päivityksessään.

Liitto kysyi aiemmin päivällä verkkosivuillaan, ovatko seuraavaksi vuorossa kaikki postin työntekijät.

”Jokainen voi miettiä omalle kohdalle tilannetta, kun palkasta leikataan kolmasosa. Elämä menee täysin uusiksi. Tämä romuttaa postin pakettipalvelut, kun työntekijöiden saatavuus huonoilla työehdoilla vaikeutuu”, PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen kommentoi.

Posti ilmoitti tänään siirtävänsä pakettilajittelunsa Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan halvemman työehtosopimuksen piiriin 1.11.2019 lukien.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää valtioyhtiön työehtoshoppailua törkeänä ja vastaa Postin toimiin työtaisteluilla. Postin käsittely- ja lajittelutoiminnot pysäytetään 2.-4.9. väliseksi ajaksi. Työntekijät eivät saavu työvuoroihin, jotka alkavat sunnuntaina 1.9. klo 22 jälkeen. Töihin palataan 5.9. klo 00.00 alkaen. Myöhemmistä työtaistelutoimista ilmoitetaan erikseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE