Politiikka

SDP:n Haatainen arvostelee presidentti Niinistöä sote-hiljaisuudesta: ”Ihmisten turvallisuutta ja hyvinvointia oltiin myymässä”

Ella Kaverma
Ella Kaverma
Ella Kaverma

SDP:n presidenttiehdokkuutta tavoitteleva kansanedustaja Tuula Haatainen näkee tammikuun 2018 presidentivaaleissa kytköksen Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kaavailemaan sote-uudistukseen.

Haataisen mukaan hallitus oli eduskunnan perustuslakivaliokuntaan törmänneessä sote-valmistelussaan valmis myymään keskeiset ihmisten turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvät sote-palvelut markkinoille.

– Suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa on yrittänyt kaupata hallitus, jossa on mukana kokoomus. Minusta on aivan oikeutettua kysyä, mitä mieltä kokoomustaustainen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on siitä, että näin oltiin tekemässä. Minä en ole kuullut häneltä yhtään puheenvuoroa, jossa hän olisi arvostellut sitä mitä ollaan suunnittelemassa, Haatainen sanoo Demokraatti-lehdelle.

Minä en ole kuullut häneltä yhtään puheenvuoroa, jossa hän olisi arvostellut sitä mitä ollaan suunnittelemassa.

Haataisen mukaan sote-valmistelun ongelmat ovat olleet jokaisen hallituksen esitystä vähänkään ymmärtävän havaittavissa. Markkinat olisivat hänen mukaansa alkaneet ohjata palveluita ja julkisen vallan rooli olisi kaventunut.

– Niinistö on hiljaisuudellaan osoittanut hyväksyvänsä tämän uudistuksen.

Lue Tuula Haataisen haastattelu torstaina 6.7. ilmestyvästä Demokraatti-lehdestä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat