Politiikka

SDP:n Haatainen: ”Koulutuksesta leikkaaminen on kuin sahaisi oksaa, jolla istuu”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

– Satavuotiaan Suomen tarina on selviytymistarina, kuin Tuhkimotarina, SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen hehkutti vieraillessaan kotikaupungissaan Kuopiossa lauantaina.

Haatainen muistutti, kuinka Suomi on noussut sadan vuoden aikana kehitysmaan tasolta monilla mittareilla mitattuna maailman johtavien valtioiden joukkoon.

– Kuopio seutukuntineen on hyvä esimerkki kasvuvoimasta ja sinnikkyydestä. Kasvukeskus tarvitsee kehittyäkseen yritysten, tieteen ja tutkimuksen sekä kuntien yhteisymmärryksen.

Hän korosti erityisesti koulutuksen ja tutkimuksen roolia. Haataisen mukaan presidentti on arvojohtaja, jonka on nostettava esiin kansakunnalle tärkeitä asioita.

– On hienoa, että Itä-Suomen yliopisto on ottanut tavoitteeksi tieteiden välisen yhteistyön. Tämä on pohja sille, että Kuopioon ja Joensuuhun sekä Savonlinnaan voi syntyä uusia innovaatioalustoja, Haatainen sanoi.

Haatainen pahoitteli, että yliopistojen rahoitusleikkaukset näkyvät myös Itä-Suomen yliopistossa. Valtion rahoitusta on vähennetty yli miljoonalla eurolla vuodesta 2017.

– Koulutuksesta leikkaaminen on kuin sahaisi oksaa, jolla istuu, Haatainen sanoi.

Haatainen on entinen opetus- sekä sosiaali-ja terveysministeri. Tällä hetkellä hän on kansanedustaja ja sosiaali-ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 2 Demokraatti
KOHTI PÄÄSTÖTTÖMYYTTÄ - Politiikan poukkoilu on myrkkyä
AIVOJEN ARVOITUS - Seksi helpottaa
JÄÄHYVÄISET ASEELLE - Viimeinen Nieminen Vee
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


RANE AUNIMO

Uusi laskelma julki: SDP:lle 47 kansanedustajaa, kokoomukselle 40 – perussuomalaiset ja vihreät lähellä maksimiaan
22.1.2019

Luetuimmat


Uusimmat