Politiikka

SDP:n Huovinen ja Ihalainen iloitsevat Äänekosken biotehtaasta: ”Keski-Suomessa on synkkien talouslukujen jälkeen paljon hyvää pöhinää”

Lehtikuva
Metsä Group esitteli Äänekosken biotuotetehdastyömaata 11. tammikuuta 2016.
Lehtikuva
Metsä Group esitteli Äänekosken biotuotetehdastyömaata 11. tammikuuta 2016.
Lehtikuva
Metsä Group esitteli Äänekosken biotuotetehdastyömaata 11. tammikuuta 2016.

Metsä Fibren Äänekosken uuden biotuotetehtaan valmistuminen on edennyt aikataulussaan. Koekäyttöä jo aloitellaan ja selluntuotanto käynnistyy syksyllä. Kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin yksittäinen, noin 1,3 miljardin euron investointi.

– Äänekosken investointi oli tärkeä koko Keski-Suomen alakuloisen kehityksen kääntämiseksi ja uskon palauttamiseksi kasvaviin investointeihin myös muilla sektoreilla, sanovat Äänekoskella tänään vierailevat Keski-Suomen demarikansanedustajat Susanna Huovinen ja Lauri Ihalainen.

He korostavat, että kyseessä oli myös henkisesti tärkeä investointipäätös, joka osoitti, että metsäteollisuus voi uudistua ja Suomen viennin yhtä kivijalkaa voidaan kehittää.

Biotuotelaitoksen valmistuttua se tuo arvioiden mukaan noin 500 miljoonaa euroa vientituloja vuodessa. Tehtaan arvioidaan synnyttävän noin 1500 uutta työpaikkaa. Investointi piristää Huovisen ja Ihalaisen mukaan myös kuntien talouksia.

– Keski-Suomessa on synkkien talouslukujen ja korkean työttömyyden sekä heikon investointivaiheen jälkeen paljon hyvää pöhinää myös muilla teollisuuden aloilla rakentamisessa ja palveluissa. Nyt pitääkin saada vahvistusta näille myönteisille merkeille, jotta työllisyys paranee edelleen ja saadaan rakennettua erityisesti nuorille uskoa tulevaisuuteen.

Huovinen ja Ihalainen iloitsevat lokakuussa käyttöön otettavasta tehtaasta. Hanke oli heidän mukaansa hyvä esimerkki yrityksen isänmaallisesta tärkeästä investointipäätöksestä ja toisaalta siitä, että yhteiskunta tuki omilla päätöksillään investoinnin onnistumista.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat