Politiikka

SDP:n Ihalainen: ”Yhteiskunnan tehtävä ei ole valita, mikä yksittäinen yritys pärjää vaan luoda ennustettavat toimintaedellytykset”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

SDP:n kansanedustaja, entinen työministeri Lauri Ihalainen sanoo kolumnissaan Keskisuomalaisessa, että Äänekosken biotehtaan vihkiminen oli monella tavalla merkittävä tapahtuma.

”Tehtaan valmistuminen osoitti, että metsäteollisuus voi uudistua, investoida ja vahvistaa asemaansa keskeisenä vientimme kivijalkana.”

”Samana päivänä kun Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordan julkisti metsäteollisuuden historian suurimman investointipäätöksen, soitin hänelle ja totesin, että päätös oli isänmaallinen teko. Noin 1,2 miljardin investointi Äänekoskelle tuottaa vuosittain 1,3 miljoonaa tonnia sellua ja 500 miljoonaa euroa vientituloa Suomeen.”

Valtion aktiivisuutta tarvitaan niin kansallisella kuin EU-tasollakin.

Ihalaisen mukaan kyse ei ole vain biotehtaasta vaan enemmästä.

”Tehdas työllistää Keski-Suomessa laajasti. Se heijastuu puun myyntiin, korjauksiin, kuljetuksiin ja palveluihin noin 1 500 uutena työpaikkana.”

”Keski-Suomen varsin negatiivinen kierre kääntyi positiiviseksi myös monilla muilla toimialoilla. Tehtaan rakentamisen henkinen vaikutus maakuntaan, yrityksiin ja ihmisten mieliin oli erityisen merkittävä.”

Ihalainen sanoo, että yhteiskunnan tehtävä ei ole valita, mikä yksittäinen yritys pärjää vaan luoda ennustettavat yritystoiminnan ja investointien edellytykset.

”Käynnissä oleva teknologian murros pitää kääntää mahdollisuudeksi. Suomi tarvitsee uuden ajan elinkeinopoliittisen strategian. Monissa kilpailijamaissa valtiolla on aktiivinen rooli sen luomisessa. Valtion aktiivisuutta tarvitaan niin kansallisella kuin EU-tasollakin. Juuri nyt valmistellaan EU-tasoista teollisuuspoliittista tavoitetta. Suomen tulee olla tässä työssä poikkeuksellisen aktiivinen, koska viennistämme merkittävä osa menee EU–maihin.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat