Politiikka

SDP:n kansanedustaja: ”Hallitus on jo säästänyt elintärkeistä asioista eikä budjettiesitys näytä tuovan mitään helpotusta”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen kommentoi valtiovarainministeriön talousarvioehdotusta vuodelle 2018.  Hänen mukaansa hallitus on jo säästänyt elintärkeistä asioista eikä ehdotus näytä tuovan mitään helpotusta.

– Suomi pärjää kansainvälisesti vain laadukkaalla koulutuksella sekä panostamalla tieteeseen, tutkimukseen ja innovaatiotoimintaan.

Mäkisalo-Ropponen on lisäksi huolissaan ammatillisen koulutuksen opetushenkilökunnan jaksamisesta. Hallituksen tekemät leikkaukset ammatillisesta koulutuksesta näkyvät hänen mukaansa karulla tavalla oppilaitosten arjessa. Leikkausten aiheuttamat opetushenkilökunnan vähennykset sekä opetusryhmien kasvattamiset ovat johtaneet yksittäisten opettajien työmäärän voimakkaaseen kasvuun. Uupumus ja stressi kasaantuvat.

– Talousarvioehdotukseen sisältyvät pienet lisäpanostukset eivät korjaa tilannetta: Ammatillisen koulutuksen reformin toteuttamiseen liittyvät hyvät tavoitteet on lähes mahdoton toteuttaa aiemmin tehtyjen säästöjen jälkeen. Nyt ehdotettu 15 miljoonan euron lisärahoitus ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanon tukemiseen ei tilannetta korjaa.

Sd-edustaja korostaa, ettei Suomi pärjää palkkakilpailussa, mutta voimme menestyä osaamisella, tiedolla, taidolla sekä uusilla innovatiivisella tuotteita ja toimintatavoilla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat