Politiikka

SDP:n kansanedustajat hämmentyneitä – Mihin ministeri oikein vastasi?

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) sanoi eduskunnan kyselytunnilla torstaina, että homekorjauksiin voidaan jatkossakin myöntää avustuksia.

– Häneltä kuitenkin kysyttiin korjausavustuksiin sisältyvästä terveyshaitta-avustuksesta. Hallituksen esityksessä laiksi asuinrakennusten ja asuntojen korjausavustuksista, joka on eduskunnan ympäristövaliokunnan käsittelyssä, sanotaan, että niin kutsuttu terveyshaitta-avustus poistetaan lakiuudistuksen yhteydessä.

– Esitystä on kritisoitu siitä, home-kodeissa asuville ihmisille terveyshaitta-avustus on ollut ainoa keino saada apua tukalassa tilanteessa. Nyt Tiilikainen kuitenkin sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että avustusta home-korjauksiin voidaan kuitenkin edelleenkin myöntää. Tämä on eri asia kuin terveyshaitta-avustus, sanoi kysymyksen esittänyt kansanedustaja Riitta Myller.

– Korjausavustuksiin sisältyvää terveyshaitta-avustuksen lopettamista on kritisoinut muun muassa sosiaali-ja terveysministeriö.  On erikoista, että asiasta on näin erilaiset käsitykset.

SDP:n tiedotteen mukaan asiassa on saattanut tapahtua väärinkäsitys.

– Tai kenties hallituksella on aikeissa perua home-loukuissa asuvia ihmisiä pelottanut päätös, mikä olisi hyvä uutinen. Tulemme palaamaan asiaan seuraavassa valiokunnan kokouksessa kun lakia korjausavustuksista käsitellään, toteaa ympäristövaliokunnan sd-jäsen, kansanedustaja Katja Taimela.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat