Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SDP:n kansanedustajat: Postilain uudistus turvaa postipalvelujen saatavuuden koko maassa

iStock

Uusi postilaki turvaa postipalvelujen saatavuuden koko maassa, kiittelevät liikenne- ja viestintävaliokunnassa vaikuttavat SDP:n kansanedustajat. Eduskunta hyväksyi postilain muutoksen tiistaina.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Postin hallintoneuvoston jäsen, kansanedustaja Paula Werning (sd.) toteaa tiedotteessa, että postilain uudistaminen ja yleispalveluvelvoitteen keventäminen on välttämätöntä, sillä kirjemäärät Suomessa kuten muissakin Pohjoismaissa ovat viime vuosina romahtaneet.

– On kuitenkin tärkeää, että nyt päätetty laki muutos on toteutettu niin, että postipalvelujen oikeudenmukainen saatavuus ja edellytykset viisipäiväisen sanomalehtijakelun toteuttamiselle koko maassa turvataan, hän sanoo.

Kansanedustaja Johan Kvarnström (sd.) pitää hienona asiana, että pitkään valmisteltu lakimuutos saatiin nyt maaliin hallitusohjelmakirjausten mukaisesti.

– Esityshän annettiin meille eduskuntaan jo viime keväänä, ja nyt huolellisen käsittelyn jälkeen saimme sen valmiiksi, hän taustoittaa tiedotteessa.

Kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd.) puolestaan nostaa erityisen tärkeänä asiana esiin, että sanomalehtien jakeluun otetaan käyttöön määräaikainen valtiontuki. Avustus kohdistuu alueille, joilla ei ole saatavilla täysin kattavaa viisipäiväistä varhaisjakelua tai kaupallisin ehdoin toteutettua varhaisjakelua.

– Näin turvataan sanomalehtien viisipäiväistä jakelua koko maassa valtiosihteerityöryhmän esityksen mukaisesti, Eskelinen sanoo.

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kertoo tiedotteessa, että valiokunnan mietinnössä kiinnitettiin huomiota erityisesti kansalaisten oikeusturvan toteutumisen tärkeyteen sekä pienten paikallislehtien toimintaedellytysten turvaamiseen.

– Alueilla paikallislehdillä on tärkeä rooli oman paikkakunnan uutisten välittämisessä. Vaikka postilain muutos ei suoraan vaikuta harvemmin kuin kolme kertaa viikossa ilmestyviin lehtiin, ovat paikallislehdet vaikeassa tilanteessa kustannusten noustessa. Pidänkin keskeisenä, että lausumassa eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto valmistelee lain mediatuesta, jolla pyritään turvaamaan paikallislehtien asema merkittävinä tiedonvälittäjinä, Kymäläinen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE