SDP:n Kumpula-Natri: ”Digitalisaatiosta ei saa tulla uusi sosiaalisen syrjäytymisen alue”

Euroopan parlamentti on tänään ottanut kantaa komission toukokuussa 2015 antamaan tiedonantoon Euroopan digitaalisista sisämarkkinoista. Yhteiset digitaaliset sisämarkkinat ovat yksi komission kymmenestä kärkihankkeesta.

Komissio pyrkii luomaan otolliset olosuhteet talouskasvulle ja työpaikkojen synnylle. Komissio ehdottaa esteiden purkamista jäsenvaltioiden rajoilta televiestintäsektorilla, tekijänoikeus- ja tietosuojalainsäädännössä ja kilpailulainsäädännössä.

Digitaaliset sisämarkkinat helpottavat uusien innovaatioiden, yhteyksien, kasvun ja työpaikkojen luomista. Viime vuosien aikana digitaalinen talous on kasvanut selvästi nopeammin kuin muut sektorit.

Parlamentin kannanotossa vetovastuu oli jaetusti teollisuusvaliokunnalla ja sisämarkkinavaliokunnalla. Parlamentin demariryhmän kantaa koordinoi teollisuusvaliokunnan puolelta europarlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri (sd.).

– Haluan, että Eurooppa on digitalisaation kärkimaa niin osaamisessa, teollisuudessa kuin uusissa innovaatioissa. Euroopassa tulee olla maailman kehittynein ja turvallisin digitaalinen infrastruktuuri. Suomi voi olla tämän kehityksen kärjessä, esimerkiksi huippunopeissa verkoissa, tietoturvassa, koulutuksessa, pelialalla ja digiterveydessä meillä on osaamista ja yrityksiä maailman kärjessä.

Parlamentti näkee digitaalisen sisämarkkinastrategian keinona luoda oikeudenmukaisempi ja turvallisempi digitaalinen yhteiskunta painottaen digitaalisen infrastruktuurin tai kansalaisten digitaitojen merkitystä.

– Voimme antaa kaikille kansalaisille tasavertaiset mahdollisuudet päästä käsiksi digitaalisiin palveluihin – olivatpa ne sitten yksityisiä tai julkisia. Digitalisaatiosta ei saa tulla uusi sosiaalisen syrjäytymisen alue, vaan kaikkien on oltava siinä mukana, Kumpula-Natri painottaa.

Parlamentin kannassa painotettiin myös digitalisoinnin mahdollisuuksien hyödyntämistä teollisuudessa. Euroopan tulee kiilata takaisin maailman kärkeen viidennen sukupolven 5G-televerkkojen myötä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat