Politiikka

SDP:n Kymäläinen epäilee: Hallitus rajoittaa käytettyjen autojen tuontia

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

SDP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Suna Kymäläinen epäilee vahvasti hallituksen pyrkivän jarruttamaan käytettyjen autojen tuontia.

Hänen epäilyksensä perustuu vuoden vaihteessa voimaan tulleeseen muutokseen, jolla Tulli lopetti kokonaan kansalaisten palvelun tuontiasioissa. Verottajan neuvot sekä opastus ovat lähes olemattomat.

– Tämä on kansalaisten yhdenvertaisuuden kannalta ongelmallista. Ennen asiat pystyi hoitamaan käymällä lähimmässä Tullin palvelupisteessä. Nyt tarjolla on vain verottajan sähköinen järjestelmä, apua ei saa lähimmästä verotoimistosta, sanoo Kymäläinen.

– Vielä ongelmallisemmaksi tilanne tulee, jos ulkomailta ostettu käytetty auto on vaurioitunut kuljetuksen aikana. Siis kuljetusvaurioiden huomioiminen, kun auton arvo on alentunut kuljetuksen aikana. On vaikea saada riittävän laadukkaita kuvia vaurioiden todentamiseksi kotikonstein, etenkin jos auto on tumma. Ja kuvista kuitenkin muodostuu todiste veropäätöksessä tehtävälle arvonalennukselle, hän perustelee.

Kymäläisen mukaan tässä on taas yksi käytännön esimerkki siitä, miten luvattu digitalisaation palveluprosesseja helpottava toimintamalli kääntyykin päälaelleen ja harmiksi tavalliselle omatoimiselle ihmiselle.

– Ja nyt asiaan liittyy myös manipulaation ja veronkierron uusi porsaanreikä, hän epäilee.

– Olisiko liikaa toivottu, että Tullin toimipisteellä voisi edelleen käydä näyttämässä ja kuvauttamassa vioittuneen tuontiauton ja, että Tullin toimipisteistä olisi saatavissa myös autoveroilmoituslomakkeita, kysyy Kymäläinen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat