Politiikka

SDP:n Lindtman viittasi Väinö Linnan klassikkokirjaan eduskunnassa: ”Jussikin totesi, että ’mistä muusta sitä köyhä säästäisi kuin syömisestä'”

Lehtikuva
Lehtikuva

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on pitänyt demarien puheen juhlaistunnossa eduskunnassa.

Lindtman avasi puheen viittaamalla suomalaisen kirjallisuuden klassikkoon.

”Jussi ja Alma raivaavat sinnikkäästi itselleen ja perheelleen hyvän elämän Täällä Pohjantähden alla -teoksessa. Yhteiskunnassa eteneminen ei ollut aivan helppoa. Jussikin totesi, että ”mistä muusta sitä köyhä säästäisi kuin syömisestä”. Sitkeä on suomalaisen mieli.”

Vaikeuksista huolimatta tässä maassa on ollut hyvä elää.

Lindtmanin mukaan Väinö Linnan kuvaukset uppoavat syvälle suomalaiseen sydämeen.

”Suomi on rakennettu kovalla työllä. Jokainen sukupolvi on halunnut antaa seuraavalle paremmat elämän edellytykset kuin itse on saanut. Vaikeuksista huolimatta tässä maassa on ollut hyvä elää.”

”Jussin ja Alman aikaan 1800-luvun lopulla Suomen itsenäisyyden kukoistus oli vasta puhkeamassa kuorestaan, mutta katse oli vahvasti tulevassa. Moni kohtalonhetki ja historian kipupiste olivat vielä edessä, mutta haasteet oltiin valmiita kohtaamaan.”

Lindtmanin mukaan kansallinen yhteenkuuluvuus ja usko tulevaisuuteen ovat voimia, joiden avulla sisukas Suomi on ponnistellut läpi vaikeiden aikojen ja noussut kaikilla mittareilla maailman parhaiden maiden joukkoon.

Tarvitsemme ratkaisuja, jotka aidosti pitävät Suomen yhdessä ja kaikki mukana.

Maailma elää kuitenkin muutosta.

”Yhä kasvava keskinäisriippuvuus ja teknologian kehitys haastavat meidät yhä aktiivisempaan vuorovaikutukseen toistemme ja ympäröivän maailman kanssa. On rakennettava siltoja, ei muureja. Voimme olla peili maailmalle. Kasvattaa ehjiä lapsia, pitää huolta heikoimmista, vaalia yhdenvertaisuutta sekä suojella mittaamattoman arvokasta luontoa. Luoda hyvää tulevaisuutta, josta muu maailma ottaa mallia.”

Lindtman painottaa, että Suomen menestystarina on tarina siitä, miten kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa. Näin on syntynyt luottamus siitä, että olemme samassa veneessä.

”Jotta voimme jatkossakin olla ylpeitä rakkaasta isänmaastamme, lastemme on voitava elää ympäristössä, jossa jokainen on arvokas, jossa ei esiinny vihapuhetta eikä kiusaamista erilaisuuden takia, jossa kunnioitetaan toista ihmistä, jossa jokainen voi oppia ja sivistyä.”

Lindtman korostaa että tarvitsemme rohkeutta ja kaukokatseisuutta.

”Tarvitsemme ratkaisuja, jotka aidosti pitävät Suomen yhdessä ja kaikki mukana. Tässä meillä päättäjillä on aivan erityinen vastuu tänäänkin.”

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat