Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Mäkisalo-Ropponen tyytyväinen: ”Nyt ollaan oikealla tiellä”

Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) kiittelee ensimmäisiä ehdotuksia, joilla turvataan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön riittävyys ja saatavuus.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Nyt ollaan oikealla tiellä, sillä näiden esitysten kautta saadaan sote-alan veto- ja pitovoimaa parannettua, hän toteaa tiedotteessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama poikkihallinnollinen työryhmä esitteli tänään ehdotuksia, joissa painotetaan muun muassa koulutuksen kehittämistä, osaamisen parantamista ja työnjaon sujuvoittamista.

– Toimet ovat oikein hyvä alku, mutta edelleen tarvitsemme lisätoimia hoitotyön houkuttelevuuden ja arvostuksen vahvistamiseksi, Mäkisalo-Ropponen toteaa.

Hän itse tehnyt useita kirjallisia kysymyksiä ja aloitteita sote-henkilöstön urakehitysmahdollisuuksien parantamisesta, osaamisen johtamisesta, erikoistumiskoulutusten järjestämisestä, työjaon uudistamisesta ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelmasta.

Mäkisalo-Ropposen mukaan työmotivaation kannalta on erittäin tärkeää, että jokainen voi kehittyä ja lisätä asiantuntemustaan omassa työssään.

– Ammattilaisten on saatava tehdä sitä työtä, mihin heidät on koulutettu. Esimerkiksi vanhustyössä vallalla oleva malli ”kaikki tekee kaikkea”, ei motivoi. Tätä tukemaan tarvitaan myös kouluttautumista ja pätevöitymistä tukeva palkkausmalli.

Hän kiinnittäisi myös johtamiseen enemmän huomiota.

– Hoitotyön ja sosiaalityön johtajia tarvitaan lääketieteen johtamisen rinnalle myös organisaation ylimpään johtoon. Lisäksi lähijohtajien mahdollisuudet viedä organisaation näyttöön perustuvia toimintamalleja ja huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista edellyttää, että lähijohtajalla on mahdollisuus tuntea työntekijänsä riittävän hyvin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE