Politiikka

SDP:n oululainen kansanedustaja, Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen: ”Oulun seksuaalirikokset ylittävät karmeudessaan kaiken sietokyvyn.”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen eduskunnan täysistunnossa joulukuussa.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen eduskunnan täysistunnossa joulukuussa.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen eduskunnan täysistunnossa joulukuussa.

– Olen sanoinkuvaamattoman järkyttynyt. Tekijöitä on rangaistava kovimman kautta. Voimassa oleva ulkomaalaislaki mahdollistaa karkotukset, kun tekijät ovat ulkomaalaisia. Lakia on sovellettava, SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen sanoo tiedotteessaan.

Poliisi kertoi tänään, että Oulussa tutkitaan neljää uutta seksuaalirikosepäilyä. Vähän aikaa sitten paikkakunnalla tuli julki viisi muuta epäiltyä seksuaalirikoskokonaisuutta.

Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen. Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana, Ilta-Sanomat kertoo. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta.

– Seksuaalirikoksista annettavia tuomioita on kauttaaltaan kovennettava. Koko rikoslain seksuaalirikoksia käsittelevä luku 20 on kirjoitettava uudestaan uhrin näkökulmasta. Tämä on kaikkia suomalaisia naisjärjestöjä edustavan NYTKIS ry:n näkemys, jota hallituksen on syytä kuunnella, Tuppurainen sanoo.

– Oulun kaupunkiin tarvitaan uusi turvallisuuskulttuuri. Kenenkään ei pidä pelätä, ei lasten, ei nuorten, ei naisten eikä perheiden. Koko kaupungin on yhteisönä rakennettava luottamus turvallisuuteen.

– Ajatukseni ovat uhrien ja heidän perheidensä luona. Otan osaa menehtyneen nuoren omaisten suruun.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 31 Demokraatti
PAM - Taas haetaan palkkatasa-arvoa
SDP - Tulevaisuus tehdään tänään
TSL - Sata vuotta suomalaisten sivistämistä
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


JOHANNES IJÄS

SDP:n 120-vuotisjuhlassa visioitiin tulevaa – Sanna Marin: ”Miksei 4 päivän työviikko ja 6 tunnin työpäivä voisi olla seuraava tavoite?”
17.8.2019

Luetuimmat


Uusimmat