Politiikka

SDP:n Paatero kokoomuksen ja keskustan ulostuloista: ”Yritetään häivyttää sitä tosiasiaa, ettei…”

Lehtikuva / Mikko Stig
Kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.).
Lehtikuva / Mikko Stig
Kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.).
Lehtikuva / Mikko Stig
Kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.).

Kansanedustaja, SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero kommentoi Twitterissä tämänpäiväisiä kokoomus- ja keskustapoliitikkojen ulostuloja vanhusten hoivasta.

– On syytä selvittää väärin toimineihin yhtiöihin kohdistuvia sanktioita mahdollisten sopimussanktioiden lisäksi. Voidaanko pahoista hoivapalveluvelvoitteiden laiminlyönneistä asettaa esimerkiksi yhteisösakko ja tilapäinen kielto voitonjaolle, kysyi keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Antti Kaikkonen tänään.

Sisäministeri Kai Mykkänen on luvannut selvittää hoivakotien valvonnan toimivuuden ja oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) on puhunut vanhuspalvelujen väärinkäytösten nykyistä voimakkaammasta sanktioinnista.

Sirpa Paatero toteaa, että on hyvä, kun keskusta ja kokoomus ovat heränneet valvonnan ja sanktioiden lisäämiseen vanhustenhoivassa,

– Mutta se ei riitä, Paatero muistuttaa.

– Asia on soten osalta kesken, nyt hallituksen mallissa valvontaa ollaan siirtämässä enemmän asiakkaille ja yritysten omavalvontaan. Jos hallitus aidosti olisi halunnut, se olisi voinut kirjoittaa jo SOTEN pykäliin rajoitteen voitontavoitteluun, kuten demarit on esittänyt, eikä nyt jälkikäteen ruveta pohtimaan asiaa, Paatero sanoo.

Hän huomauttaa, että monet näistä asioista, valvonta, voitontavoittelu ja verojen maksu, joita hallituspuolueista nyt esitetään, ovat olleet epäilyksen alla koko soten käsittelyn ajan.

– Toisaalta näyttää siltä, että yritetään häivyttää sitä tosiasiaa, ettei lakiin haluta kirjoittaa minimihoitajamitoitusta, vaan siirretään keskustelu voimakkaasti pois varsinaisesta asiasta, Paatero arvioi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Väärin korotettu eli kuinka oikeiston papukaijat pesivät kasvonsa yhdessä yössä eläkeläistenkin ylimmiksi ystäviksi
10.7.2019

Luetuimmat


Uusimmat