Politiikka

SDP:n Paatero presidentinvaalikuvioista: ”Tietenkin sellaisia keskusteluja on käyty”

Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

SDP:n kansanedustaja ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero myöntää saaneensa kyselyjä presidenttiehdokkuuden tiimoilta.

– Tietenkin sellaisia keskusteluja on käyty. Siitäkin huolimatta minä en tiedota tästä asiasta puoleen enkä toiseen, vaan se jää puolueosastojen harkintaan.

– Tilanne ei tällä hetkellä ole mielestäni se, että kukaan ilmoittautuu ehdokkaaksi vaan pallo on nyt puolueosastoilla tai jäsenillä, Paatero tarkentaa.

Tämä on se aikataulu mikä on mahdollinen, ja nopeammin sitä ei voi hoitaa

SDP:n puoluehallitus päätti torstaina, että puolue käynnistää kuuden päivän mittaisen ehdokasasettelun 21. kesäkuuta. Sääntöjen mukaan ehdokkaan asettamiseksi tarvitaan vähintään 10 puolueosaston tai 250 SDP:n jäsenen kannatus. Mikäli ehdokkaita tulee enemmän kuin yksi, presidenttiehdokkaasta järjestetään jäsenvaali elokuussa.

Jos ehdokasasettelu edellyttää jäsenäänestystä, SDP:lle ei ole vielä kesän poliittisissa tapahtumissa omaa ehdokasta.

– Tämä on se aikataulu mikä on mahdollinen, ja nopeammin sitä ei voi hoitaa, jos jäsenäänestys tulee. Jos meillä on vain yksi esitys, sitten hän voi osallistua kesätapahtumiin.

Paateron mukaan mahdollinen jäsenäänestys olisi elokuussa, jolloin ehdokas voitaisiin asettaa toinen päivä syyskuuta järjestettävässä puoluevaltuuston kokouksessa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat