Politiikka

SDP:n puoluesihteeri ”En olisi uskonut, että myös Marimekon Ihamuotila lähtee tähän roskanlevitykseen”

Kari Hulkko
SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.
Kari Hulkko
SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.
Kari Hulkko
SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.

– Tästä syystä en olisi uskonut, että myös Marimekon Ihamuotila lähtee tähän roskanlevitykseen. Hän on julkisuuden perusteella vaikuttanut asialliselta yritysjohtajalta. Tämä vyörytys liittyen huomisen tapahtumiin on täysin käsittämätön, hän jatkaa.

Rönnholmin päivityksen taustalla on Mika Ihamuotilan tviitti:

– Tänään: Paavo Väyrynen pyrkii Keskustan puheenjohtajaksi. Huomenna: SDP:n masinoima gallup-lakkokampanja ay-liikkeen tuella hallitusta ja työttömien aktivointia vastaan. Usko tai älä, tämä ei ole helmikuu 1977 vaan 2018, Ihamuotila päivitti.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaati tämän jälkeen avoimella kirjeellä Ihamuotilaa korjaamaan masinointi-väitteensä.

Myös Rönnholm ihmetteli Ihamuotilan väitteitä.

– Olen saanut mielenilmauksesta tietoa oikein asiallisesti, mutta saman verran kuin mitä sitä on jaettu muihin puolueisiin; mm. toivotaan paikalle kustakin yhtä edustajaa, mutta ei puoluetunnuksia. Tämän tiedon olen välittänyt myös omaan akavalaiseen liittooni. Lakkoasiaa olen seurannut julkisuuden kautta. Joko minulla ei ole puoluesihteerinä mitään tietoa siitä mitä SDP tekee, tai sitten joku muu tässä maassa on omituisten kollektiiviharhojen vallassa. Tämä tyyli on Suomessa valitettavasti ajan kuva. Jos on asiaa, voi tarttua puhelimeen, Rönnholm toteaa.

Rönnholmin Facebook-päivityksestä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Rönnholm arveli päivityksensä päätteeksi, että hänen vuosikymmenen kanta-asiakkuutensa Marimekossa ilmeisesti päättyy huomenna.

Hetki sitten, Rinteen ja Rönnholmin päivityksien jälkeen, Ihamuotila on lähettänyt SDP:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle tviitin, jossa hän pyytää anteeksi antamaansa väärää kuvaa.

– Anteeksi . Annoin väärän kuvan siitä, että SDP olisi huomisen mielenilmauksen takana. Halusin nostaa esiin toisiinsa usein kytköksissä olleiden ay-liikkeen ja SDP:nkin uudistumistarpeen Suomen kaivatessa uusia työpaikkoja. Me molemmat jaamme huolen työttömyydestä.

Lisäys uutiseen kello 23.35: SDP:n puolusihteeri Antton Rönnholm reagoi ennen puoltayötä Ihamuotilan anteeksipyyntöön Twitterissä:

– Kiitos kun reilusti korjasit. Suomella on isoja tulevaisuushaasteita ja suurten uudistusten toteuttaminen on yleensä parhaiten onnistunut maltillisen vasemmiston johdolla. Eli maltetaan mieli, niin on yhdessä helpompi keskustella näistä. Meiltä saa kahvit, Rönnholm päivittää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat