Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SDP:n puoluesihteeri Näkkäläjärvi kutsuu kollegojaan koolle: Voiko vaaleissa luvata mitä tahansa?

Mikko Huotari

SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi peräänkuuluttaa puolueilta vastuunkantoa vaaliviestinnän suhteen.

Demokraatti

Demokraatti

– Perussuomalaisten vaalipetoksen laajuus on pysäyttävä. Rikottujen lupausten kirjo pakottaa miettimään, voiko vaaleissa todella luvata ihan mitä tahansa. Varmaan aika moni miettii, että mistä tämä sakset kädessä hymyillen poseeraava ja leikkuulautoja kaupitteleva Purra (ps.) oikein tuli, kun ennen vaaleja hän sanoi, että pienituloisilta leikkaaminen ei perussuomalaisille käy. Millainen on äänestäjän oikeusturva, jos vaalien jälkeisen politiikan ei tarvitse lainkaan vastata vaaleja edeltäneitä puheita? Näkkäläjärvi kysyy tiedotteessaan.

Esimerkkeinä perussuomalaisten petoksesta Näkkäläjärvi mainitsee puheet euron bensasta, täyskäännöksen lakko-oikeuden rajoittamisen ja työntekijöiden oikeuksien suhteen, lupaukset leikkausten kohdistamisesta suomalaisille toisarvoisiin kohteisiin sekä pienituloisten ja sosiaali- ja terveyspalveluiden suojaamisesta leikkauksilta.

– Voi vain kuvitella, millaisin ajatuksin ja tuntein tätä takinkääntöä on seurannut tavallinen suomalainen, joka on antanut äänensä perussuomalaisille näillä perusteilla, mutta saanut vastineeksi jotain aivan muuta. Pahimmillaan ihmiselle jää sellainen olo, että puolueisiin ei voi luottaa eikä äänestäminen enää jatkossa kannata, Näkkäläjärvi harmittelee.

Kansalaisten luottamus demokratiaa ja puolueita ei ole itsestäänselvyys, vaan se on ansaittava jatkuvasti omalla toiminnalla, Näkkäläjärvi muistuttaa. Vastuu tästä kuuluu kaikille puolueille ja poliitikoille.

– Ei ole yhdenkään demokratian perusperiaatteisiin sitoutuneen puolueen etu, että kansalaisten usko edustuksellista demokratiaa ja puolueiden toimintaa kohtaan horjuu. Perättömien lupausten antaminen voi hyödyttää yksittäistä puoluetta hetkellisesti, mutta tulee kalliiksi koko yhteiskunnalle pidemmällä aikavälillä, kun kansalaisten usko äänestämällä vaikuttamista kohtaan heikkenee.

– Toivon, että kaikki puolueet voisivat yhdessä sitoutua viestimään myös vaalikampanjan aikana tavalla, joka herättää luottamusta. Haluankin haastaa puoluesihteerikollegani yhteisen pöydän ääreen miettimään, miten voimme yhdessä lisätä politiikan läpinäkyvyyttä kansalaisten silmissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE