Politiikka

SDP:n ryhmä valitsi Timo Harakan valtiovarainvaliokunnan valiokuntavastaavaksi

Lehtikuva
Lehtikuva

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä on valinnut kansanedustaja Timo Harakan valtiovarainvaliokunnan valiokuntavastaavaksi. Valiokuntavastaavana Harakka johtaa valiokunnan demariryhmän työskentelyä.

Tehtävä vapautui kansanedustaja Krista Kiurun tultua valituksi eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajaksi viime viikolla.

”Haluamme kannustaa hallitusta toteuttamaan kestävän talouskasvun edellyttämät suuret uudistukset. Ilman perhevapaauudistusta työllisyysaste ei nouse 75 prosenttiin. Olen myös huolissani pahenevasta kestävyysvajeesta, jota hallitus toimettomuudellaan pahentaa”, Harakka sanoo.

Harakka on ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä. Kuluneella vaalikaudella hän on toiminut valtiovarainvaliokunnan verojaoston sekä työ- ja elinkeinojaoston jäsenenä sekä SDP:n eduskuntaryhmän verovastaavana. Lisäksi Harakka on eduskunnan suuren valiokunnan jäsen.

Eduskuntaryhmä on myös päättänyt esittää valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtajaksi Pia Viitasta sekä maatalousjaoston puheenjohtajaksi Harry Wallinia.

Valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaostoon esitetään Joona Räsästä (varsinainen) ja Maria Tolppasta (varajäsen), verojaostoon Timo Harakkaa (varsinainen) ja Pia Viitasta (varajäsen), liikennejaostoon Johanna Ojala-Niemelää (varsinainen) ja Harry Wallinia (varajäsen), työ- ja elinkeinojaostoon Timo Harakkaa (varsinainen) ja Maria Tolppasta (varajäsen), kunta- ja terveysjaostoon Joona Räsästä (varsinainen) ja Maria Tolppasta (varajäsen) sekä asunto- ja ympäristöjaostoon Riitta Mylleriä ja Joona Räsästä (varajäsen).

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat