Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

SDP:n sisältä lytätään ps-avaus: ”Tällainen lokakampanja ja herkästi maalittamiseen menevä toiminta on täysin tuomittavaa”

Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta on tyrmistynyt perussuomalaisen nuorten ja kansanedustaja Jani Mäkelän (ps.) verkossa levittämästä opetusalaan kohdistuvasta raportointikampanjasta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Tällainen lokakampanja ja herkästi maalittamiseen menevä toiminta on täysin tuomittavaa”, Eloranta sanoo tiedotteessaan.

Elorannan mukaan opettajia ohjaa työssään opetussuunnitelma.

”Itsestäänselvä lähtökohta on, että koulujen ja opettajien opetuksessa kaikkiin puolueisiin suhtaudutaan neutraalisti. Opettajat eivät ota opetuksessaan poliittisesti kantaa.”

Eloranta painottaa, että mitään ilmiantorekistereitä ei pidä kerätä. Hedelmällisempää on hänen mukaansa virittää keskustelua siitä, miksi etenkin nuorten äänestysaktiivisuus on alhainen ja tähän liittyen demokratiakasvatuksen tärkeydestä ja sen lisäämisestä.

”On tärkeää, että kouluissa puhutaan ja keskustellaan tunneilla siitä, miten demokraattisessa yhteiskunnassamme ja monipuoluejärjestelmässämme tehdään päätöksiä, miten yhteiskuntaa kehitetään ja miten jokainen kansalainen voi tässä olla osallisena omasta arvomaailmastaan lähtien heti nuoresta alkaen.”

Perussuomalaisten nuorisojärjestön kampanja pyytää koulujen oppilaita kertomaan kokemuksiaan, jos he ovat joutuneet syrjinnän tai kiusaamisen kohteeksi siksi, että kannattavat puoluetta.

–  Minuun otti eilen (tiistaina) henkilökohtaisesti yhteyttä useita nuoria, jotka kertoivat kiusaamisesta, syrjinnästä, syljeskelystä ja vähättelystä sen takia, että kannattaa perussuomalaisia, kertoi nuorisojärjestön puheenjohtaja Miko Bergbom keskiviikkona Twitterissä.

Jani Mäkelä pyysi omalla Twitter-tilillään kertomaan ”meille”, jos jollakulla on tietoja oman koulun opetuksen puolueellisuudesta.

–  Kasaamme kaiken tiedon ylös ja viemme asiaa eteenpäin tarvittaessa Opetushallitukselle saakka, kansanedustaja tviittasi sittemmin poistetussa tai piilotetussa viestissään.

OAJ tyrmää kampanjoinnin

Myös Opetusalan Ammattijärjestö (OAJ) otti perussuomalaisten kampanjaan voimakkaasti kantaa ja ilmoitti, ettei se hyväksy minkäänlaista poliittista ilmiantokampanjaa, jonka kohteena ovat muun muassa opettajat.

–  Jos opettaja kohtaa työssään maalittamista tai muuta uhkaa, asiasta on heti syytä ilmoittaa esimiehelle ja työturvallisuudesta vastaaville tahoille, OAJ kirjoitti niin ikään Twitter-tilillään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE