SDP:n Taavitsainen tyrmistyi: ”Viitostielle ei jäisi 300 kilometrin matkalle yhtään päivystyssairaalaa”

Taavitsainen kysyy, aikooko hallitus sallia kasvavia alue-eroja ja lisätä alueiden välistä epäoikeudenmukaisuutta.
Taavitsainen kysyy, aikooko hallitus sallia kasvavia alue-eroja ja lisätä alueiden välistä epäoikeudenmukaisuutta.
Taavitsainen kysyy, aikooko hallitus sallia kasvavia alue-eroja ja lisätä alueiden välistä epäoikeudenmukaisuutta.

SDP:n kansanedustaja  Satu Taavitsainen on tyrmistynyt julkisuudessa olleista tiedoista, joiden mukaan hallitus olisi rajusti karsimassa päivystyksiä.

Hallitus on Ylen mukaan päättänyt, että tulevaisuudessa laajoja, päivystäviä sairaaloita on 12 nykyisen 19:n sijaan. Laajat päivystävät sairaalat jäisivät Helsinkiin, Turkuun, Lahteen, Lappeenrantaan, Tampereelle, Poriin, Jyväskylään, Joensuuhun, Kuopioon, Seinäjoelle, Ouluun ja Rovaniemelle.

– Etelä-Savon maakunta on vesistöjen pirstomaa aluetta ja tästä syystä välimatkat ovat jo valmiiksi pitkiä. Meillä on myös eniten vapaa-ajanasukkaita ja kesällä väkimäärämme moninkertaistuu. Tarvitsemme oman päivystyssairaalan enkä hyväksy sitä, että Mikkelin keskussairaalan 24/7-päivystys lakkautettaisiin, mikkeliläinen Taavitsainen sanoo.

– Kyse on myös koko maan edusta, sillä Suomen yhdelle päävaltateistä, Viitostielle, ei jäisi 300 kilometrin matkalle Lahden ja Kuopion välille yhtään päivystyssairaalaa. Tuo pätkä sisältää Mikkelin ja Juvan välillä yhden maan vaarallisimmista tieosuuksista, jossa tapahtuu vuosittain useita onnettomuuksia. Mikkelin keskussairaalan päivystys on välttämätön.

Taavitsainen kysyykin, aikooko hallitus sallia kasvavia alue-eroja ja lisätä alueiden välistä epäoikeudenmukaisuutta.  Hänen mielestään Itä-Suomessa asuvan pienituloisen sydänpotilaan on saatava yhtä hyvää hoitoa kuin samasta sairaudesta kärsivä hyvätuloinen ison kaupungin asukas saa.

– Pidän hyvänä keskustan ajamaa hajautettua mallia mutta mitä virkaa on sote-alueilla ilman palveluja?

Hallitus kertoo tänään kello 13 sote-ratkaisun yksityiskohtia. Hallitus on jo päättänyt, että Suomeen tulee 15 sote-aluetta ja 18 itsehallintoaluetta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat