Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Taimela: ”Politiikan muutos on nyt tosiasia”

Jukka-Pekka Flander/SDP

Kansanedustaja, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan varapuheenjohtaja Katja Taimela (sd.) arvioi, että eilen julkistetussa talousarvioesityksessä huokuu Antti Rinteen (sd.) hallituksen politiikan päämäärä: tavallisten ihmisten hyvinvoinnin lisääminen ja työllisyyden parantaminen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Budjettiesitys osoitti, että politiikan muutos, jonka puolesta kansa äänesti huhtikuun vaaleissa, on nyt tosiasia.

Taimela iloitsee erityisesti aktiivimallin leikkurin purkamisesta. Hän on myös tyytyväinen, että hallitus on ottanut käyttöön laajaan keinovalikoiman työllisyyden lisäämiseksi. Muun muassa palkkatuen käyttöä lisätään ja uudistetaan.

– Lisäksi yksinyrittäjiä ja mikroyrityksiä kannustetaan työntekijöiden palkkaamiseen madaltamalla palkkaamisen kynnystä ja siihen liittyviä riskejä.

”Näillä toimenpiteillä suunta on kohti reilumpaa Suomea.”

Valmisteluun tulee lainsäädäntö työttömän yksilöllisen työnhaun tueksi. Työttömyysturvaa ja työttömien palveluja uudistetaan siten, että palvelut ja työnhakuvelvoite perustuvat yksilölliseen työllistymissuunnitelmaan.

– Jokaisen työttömän tilanne on yksilöllinen ja siksi työllistyminen vaatii erilaisia tukitoimia. Näin ollen yksilöllinen työllistymissuunnitelma mahdollistaa nykyistä tehokkaammat ja tarkemmin kohdistetut työllistämispalvelut. Nuorille tuodaan lisäksi parannettu nuorisotakuu ensi kevään kehysriiheen, Taimela huomauttaa.

Hän näkee, että hallituksen kunnianhimoinen tulevaisuuslinja nojaa paitsi työllisyyteen myös osaamiseen. Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta korotetaan hallitusohjelman mukaisesti 60 miljoonalla heti vuodesta 2020 alkaen. Tämän lisäksi yliopisto- ja ammattikorkeakouluindeksi palautetaan vuonna 2020, mikä lisää edelleen korkeakoulujen rahoitusta 67 miljoonalla eurolla.

– Näillä konkreettisilla toimenpiteillä suunta on kohti inhimillisempää, tasa-arvoisempaa ja reilumpaa Suomea. Haluamme luoda yhteiskuntaa, jossa huomenna on paremmin kuin tänään, Taimela korostaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE