Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n tulevien ministerien nimet ovat jo Antti Rinteellä tiedossa

Lehtikuva

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteellä on hyvä käsitys SDP:n ehdokkaasta Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi. Rinteen kanta on yhä se, että seuraavan komissaarin tulisi olla nainen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Rinne kertoi asiasta aamulla Hotelli Korpilammella Espoossa.

Rinne ei usko puolueen tekevän päätöstä komissaariehdokkaasta vielä tänään.

SDP:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen ilmoitti tänään Iltalehden haastattelussa, että hän on halukas uudeksi EU-komissaariksi. Urpilaista on veikkailtu ehdokkaaksi, mutta hän ei ollut ilmoittanut aiemmin halukkuudestaan.

Haastattelussa Urpilainen ottaa kantaa naisehdokkaan asettamisen puolesta. Hän sanoo, että Suomen tulisi osoittaa sukupuolten tasa-arvoa käytännön toiminnalla.

EU-vaalien äänikuningas Eero Heinäluoma (sd.) on jo aiemmin ilmoittanut olevansa halukas Suomen EU-komissaariksi. Heinäluoman näkemyksen mukaan Suomen tulisi asettaa komissaariehdokkaaksi sekä nainen että mies ja että molempien olisi tullut olla mukana EU-vaaleissa.

Urpilaisen ja Heinäluoman lisäksi vahvana komissaariehdokkaana on pidetty europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natria (sd.).

Vuodesta 2014 europarlamentissa istunut Kumpula-Natri kertoo olevansa käytettävissä komissaarin tehtävään jos kutsu käy.

Demariministerit jo tiedossa

SDP:n tulevien ministerien nimet ovat jo Antti Rinteellä tiedossa.

Rinne ei kuitenkaan kommentoinut ministerivalintoja tässä vaiheessa tarkemmin.

SDP:lle on tulossa uuteen hallitukseen kaikkiaan seitsemän ministeriä. Demariministerit päätetään tänään eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kokouksessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE