Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

SDP:n Tuppurainen: Perhevapaauudistus seuraavan hallituskauden keskeisiä tulevaisuusuudistuksia – ”Lapsiköyhyys on yleisintä yksinhuoltajaperheissä”

Perhevapaauudistus ei voi enää odottaa, vaan se on nostettava tulevan hallituskauden yhdeksi keskeisistä tulevaisuusuudistuksista, vaatii SDP:n kansanedustaja ja Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Kun uudistuskokonaisuutta valmistellaan, on muistettava perheiden moninaisuus. Lähtökohtana perhevapaauudistuksessa tulee olla lapsikohtainen perhevapaa-ajattelu, jossa yksinhuoltajaperheet, sateenkaariperheet sekä adoptioperheet on huomioitu.”

Tuppurainen huomauttaa, että tilastollisesti katsottuna yksinhuoltajaperheet ovat selvästi heikoimmassa asemassa kaikilla köyhyysmittareilla mitaten ja lapsiköyhyys on yleisintä yksinhuoltajaperheissä sekä perheissä, joissa lapset ovat alle kolmivuotiaita.

”Näiden perheiden tilanteen parantaminen vaatii toimia, esimerkiksi kotipalveluiden räätälöintiä tukemaan perheiden jaksamista sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamista. Yksi keino tukea näitä vanhempia ja kasvattajia on varmistaa, että tuleva perhevapaamalli toimii hyvin myös yhden aikuisen perheessä.”

SDP:n perhevapaamalli koostuu kolmesta osasta: äitiysrahasta, ansiosidonnaisesta vanhempainrahasta ja euromääräisestä vanhempainrahasta.

”Mallissamme yksinhuoltajan on mahdollista käyttää kaikki vapaajaksot. Myös esimerkiksi toisen vanhemman sairastuessa on osuuksia mahdollista siirtää joustavasti toiselle vanhemmalle. Samoin euromääräistä vanhempainrahaa on mahdollista siirtää toisen henkilön – vaikkapa isovanhemman – jäädessä hoitamaan lasta. Näin erilaisten perheiden mahdollisuudet järjestää arkensa mielekkäästi paranee.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE