Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

SDP:n Väätäinen Lapsen oikeuksien päivän aattona: ”Tällaisena aikana lasten oikeuksien puolustajia tarvitaan kipeämmin kuin koskaan”

Jukka-Pekka Flander

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään huomenna perjantaina, ja tänä vuonna päivä on ensimmäistä kertaa vakiintunut liputuspäivä. Lapsen oikeuksien päivän tarkoituksena on tuoda esiin YK:n lapsen oikeuksien sopimusta sekä herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Tällaisena aikana lasten oikeuksien puolustajia tarvitaan kipeämmin kuin koskaan. Meneillään oleva koronaviruspandemia, kriisit ja sodat maailmalla sekä ilmastonmuutos merkitsevät valtavan suurta uhkaa lasten terveydelle ja hyvinvoinnille, SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen sanoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että vaikka Suomessa lasten oikeudet toteutuvat hyvin, näin ei ole kaikkialla maailmassa.

– Lasten täytyy saada kasvaa ja käydä koulua terveenä, ilman pelkoa väkivallasta ja riistosta. Lasten oikeuksien toteutuminen on yhteiskunnallisen kehityksen välttämätön edellytys kaikkialla maailmassa, Väätäinen sanoo.

Väätäisen mukaan lasten oikeuksien viikolla on hyvä muistaa myös vanhempia.

– Vanhempien ja vanhemmuuden riittävä tukeminen on tärkeä keino, jolla pystymme edistämään ja vahvistamaan lasten oikeuksien toteutumista. Ollaan lasten puolella ja tehdään kaikkemme lasten oikeuksien eteen Suomessa ja maailmalla, hän sanoo.

Väätäinen kertoo, että myös eduskunnassa juhlistettiin tällä viikolla lapsen oikeuksia. Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) muisti kuluvan vaalikauden aikana lapsen saaneita kansanedustajia.

– Kansanedustajan kiireisessä työssä ei ole aina helppoa panostaa perheeseen. Luulen, että monen kansanedustajan haaveet perheenlisäyksestä ovat voineet siirtyä työhön liittyvien vaatimusten takia. Olen iloinen, että kansanedustajat jaksavat perustaa ja kasvattaa perhettä vaativan työn ja arjen keskellä, Väätäinen sanoo.

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20.marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Sopimus hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa 20.11.1989, ja se tuli voimaan 2.9.1990.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE