Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Väätäinen vammaisten oikeuksista: ”Hallituksessa olemme tähän sitoutuneet”

Getty Images

Kansanedustaja Tuula Väätäinen (sd.) korostaa, että vammaisilla pitää olla Suomessa mahdollisuus elää täysipainoista elämää kykyjensä ja kiinnostustensa mukaisesti. Hänen mukaansa oikeudet eivät kuitenkaan toteudu, vaikka Suomi on ratifioinut YK:n vammaisten oikeuksia koskevan yleissopimuksen vuonna 2016.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Vammaisten oikeuksissa on kyse hyvistä ja saavutettavista palveluista sekä riittävistä taloudellisista tukimuodoista, mutta ennen kaikkea kyse on ihmisoikeuksien toteutumisesta, Väätäinen muistuttaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa tilanteen korjaaminen vaatii paljon työtä lainsäädännössä ja myös asenteita täytyy muuttaa.

”Ymmärrys ja suvaitsevaisuus on toimivan yhteiskunnan perusta..”

– Hallituksessa olemme tähän sitoutuneet. Sanna Marinin hallituksen ohjelmassa on kirjaus vammaispalvelulain uudistamisesta. Tavoitteenamme hallituksessa on vammaisten ihmisten yksilöllisten tarpeiden ottaminen huomioon entistä paremmin.

Väätäinen luettelee uudistuksia, joilla epäkohtia korjataan. Asiakasmaksulainsäädäntö uudistetaan ja asiakasmaksuja kohtuullistetaan. Vammaispalvelut pysyvät maksuttomina. Yhdenvertaisuuslain osauudistus turvaa myös vammaisten yhdenvertaisuutta yhteiskunnassamme. Suomen kansallinen lainsäädäntö säädetään EU:n esteettömyysdirektiivin mukaiseksi ja saavutettavuuslainsäädännön täytäntöönpanoa vahvistetaan.

– Vammaisten ihmisten arjen elämä ei kuitenkaan parane pelkästään vammaisisia koskevan lainsäädännön parannuksilla. Hallituksen linjaukset, jotka panostavat suomalaisten perusturvan ja sosiaali- ja terveyspalveluiden parantamiseen luovat Suomesta entistä yhdenvertaisemman meille kaikille. Ymmärrys ja suvaitsevaisuus toisiamme kohtaan on toimivan yhteiskunnan perusta, Väätäinen toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE