Politiikka

”SDP:n vaihtoehdolle on nyt kaikupohjaa” – puoluesihteeri lupaa, ettei laakereille jäädä lepäämään

Jari Soini
Jari Soini

Helteinen heinäkuu on nostanut monesta edellisestä kesästä poiketen SDP:n selkeästi suosituimmaksi puolueeksi. Ylen tuoreessa gallup-mittauksessa sosialidemokraatteja kannattaa 21,2 prosenttia vastaajista. Kaikki muut puolueet jäävät alle 20 prosenttiin.

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm myöntää, että puolueen kannatus on jäänyt yleensä kesäisin normaalia heikommaksi, mutta hän ei pysty löytämään sille mitään selkeää syytä.
Ylen gallupia hän pitää trendinmukaisena tuloksena.

– Kannatus on noussut jatkuvasti viime syksystä lähtien. Uskon, että olemme nyt sillä uralla, missä puolueen pitääkin olla.

Rönnholm huomauttaa, että kotimainen poliittinen keskustelu tänä kesänä on jäänyt aika ohkaiseksi.

– Mutta ei politiikan seuraaminen ole helteistä huolimatta unohtunut ihmisten mielistä. Ihmiset näyttävät luottavan vaihtoehtoon, mikä meillä on tarjota.

Hän ei usko, että ihmisten mieli muuttuu äkkiä jonkun tietyn yksittäisen asian takia vaan kannatusluvuissa näkyy pitempiaikainen kehitys.

”Peruskannattajamme ovat huomanneet, että tähän hallitukseen ei voi luottaa.”

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja arvioi Ylellä, että demarien kasvu tulee peruskannattajakunnan heräämisestä. Rönnholm jakaa tämän näkemyksen.

– Selkeästi näkyy se, että työntekijät, meidän peruskannattajamme, ovat huomanneet, että tähän hallitukseen ei voi luottaa – ei sen periaatteisiin eikä käytännön toimiin. He haluavat muutosta ja tietävät, millä tavalla muutos saadaan aikaan: äänestämällä SDP pääministeripuolueeksi.

Turjan mukaan SDP:hen valuu kannattajia nyt muista puolueista. Rönnholm huomauttaa, että se on nollasumma-peliä.

– Jos jonkun puolueen suhteellinen kannatus kasvaa, sitä täytyy tulla muilta puolueilta. Niin on täytynyt tapahtua.

SDP on saanut kiitosta viimeaikojen raikkaista poliittisista avauksista. Rönnholm uskoo, että niillä on ollut merkitystä kannatuksen kasvuun.

– Olemme saaneet selkeästi perille sen, millainen tulevaisuuden parempi Suomi on SDP:n johdolla. Meidän vaihtoehdollamme – oli sitten kyse vaikkapa koulutuspolitiikasta, vähävaraisten eläkeläisten toimeentulosta, perhevapaista tai sosiaaliturvan uudistuksesta – on kaikupohjaa.

”Kyllä tässä täytyy koko ajan pitää katse maalissa.”

SDP:llä on meneillään laaja periaate- ja ohjelmatyö Suomi 2030. Se antaa suuntaa sille, mihin tämä maa on menossa. Rönnholmin mukaan sitä juuri ihmiset kaipaavat.

Kansalaispaneelin kautta puolue saa myös jatkuvasti tietoa siitä, mikä ihmisiä puhuttelee parhaiten.

Puoluesihteeri Antton Rönnholm aloittelee politiikan syksyä positiivisin mielin. Eduskuntavaalit – tärkeä maali – häämöttävät ensi keväänä.

– Myönteiset gallupit luovat uskoa sille, että tässä mennään eteenpäin. Ne palkitsevat kaikkia niitä, jotka tekevät sosialidemokraattista politiikkaa ympäri Suomen, ja luovat hyvää fiilistä.

Rönnholm painottaa, että politiikassa voi tapahtua muutoksia aina suuntaan tai toiseen.

– Kyllä tässä täytyy koko ajan pitää katse maalissa ja tehdä entistä enemmän töitä, jotta voimme lunastaa ihmisten odotukset. Ei tässä laakereilla päästä missään nimessä lepäämään.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Väärin korotettu eli kuinka oikeiston papukaijat pesivät kasvonsa yhdessä yössä eläkeläistenkin ylimmiksi ystäviksi
10.7.2019

Luetuimmat


Uusimmat