Politiikka

SDP:n valtuutettu vetoaa henkensä puolesta pelkäävän karkotuspäätöksen saaneen puolesta: ”Suomi on vastuussa”

Lehtikuva
Lehtikuva

SDP:n Turun kaupunginvaltuutettu Berhan Ahmadi ottaa Facebookissa kantaa Turussa parturina työskennelleen Solyiman Ebrahimpoorin puolesta. Poliittisen toimintansa vuoksi Ebrahimpoor pelkää, että häntä odottaa Iranissa kuolemantuomio, mikäli karkotus pannaan toteaan. Ahmadi kertoo Ebrahimpoorin olevan tällä hetkellä Helsingissä Metsälän säilöönottoyksikössä.

Iltalehti on kirjoittanut laajan jutun Ebrahimpoorista ja hänen elämästään vuosi sitten. Lehti kertoi tuolloin, miten Ebrahimpoor työskenteli kolmanteen kielteiseen turvapaikkapäätökseen saakka Kurdilaisessa parturissa Turussa.

Hän olisi halunnut ostaa liikkeen itselleen, mutta se ei onnistunut puuttuvan sosiaaliturvatunnuksen vuoksi. Turvapaikanhakija ei saa Suomessa sosiaaliturvatunnusta, joka tarvitaan muun muassa yrityksen perustamiseen.

– Jo lähes kolme kuukautta telkien takana ollut aktiivinen ja työssäkäyvä Solyimanilta riistettiin työlupa ja siitä samalla työpaikka. Hän on edelleen säilössä ja on henkisesti aika loppu. Solyiman ei ole hetkeäkään nostanut tukea Suomesta vaan hän itse on elättänyt itsensä täällä. Kuinka ollakaan tällainen aktiivinen joka omatoimisesti hakee töihin ja elättää itsensä saakin kielteisen päätöksen ja samalla karkoituspäätöksen Suomesta, Berhan Ahmadi kirjoittaa Facebookissa.

Ahmadi kirjoittaa, että Suomi on saanut aiheesta moitteita turvapaikkapoliittisissa linjauksissaan ihan aiheestakin.

– Erikoista tässä ihmisessä on se, että hän on poliittinen ja häntä odottaa kuolemantuomio jos hänet karkoitetaan maasta. Tämä tarkoittaa siitä, että Suomi on vastuussa tästä ihmishengestä. Tilanne on paha ja häntä ollaan ensiviikolla karkottamassa maasta Tiistai-Keskiviikkona, Ahmadi päivittää.

Ahmadin mukaan tilanne on sen verran muuttunut, että Ebrahimpoorin terveydentilan takia mahdollinen karkotus ei tapahtuisi vielä alkuviikosta.

Ebrahimpoorin puolesta on tehty myös kaksi nettiadressia, joista toisen Berhan Ahmadi jakaa Facebook-päivityksessään.

Kaupunginvaltuutettu Ahmadi kertoo, että Metsälän säilöönottokeskuksen eteen on suunnitteilla mielenilmaus.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat