Politiikka

SDP:n varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta: Kokoomus haluaa jatkaa veroetujen jakamista etupiireilleen, SDP haluaa parantaa pienituloisten eläkeläisten asemaa

SDP:n varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta arvioi, että tulevien eduskuntavaalien vaihtoehdot eläkeläisen osalta alkavat nyt hahmottua. Hän sanoo kokoomuksen haluavan jatkaa veroetujen jakamista etupiireilleen, kun taas SDP haluaa parantaa pienituloisten eläkeläisen asemaa.

Tänään julkistetun Eläketurvakeskuksen tutkimuksen mukaan joka kymmenes eläkeläinen kokee vakavia toimeentulovaikeuksia. Osa eläkeläisistä joutuu tinkimään välttämättömistä menoista, kuten lääkkeistä ja terveydenhoidosta. Noin puolet eläkeläisistä kokee arkistenkin menojen kattamisessa jonkinasteisia vaikeuksia.

”Tämä on pysäyttävä ja vakava viesti siitä, että meidän on pystyttävä parempaan. Eläkeläisköyhyyttä ei voi helpottaa joskus tulevaisuutta, vaan ikäihmiset tarvitsevat tukeamme nyt.”

SDP on esittänyt, että alle 1400 eruojen eläkkeitä tulee astettain nostaa. Feldt-Rannan mukaan tämä on tärkeä keino nostaa pienituloisia eläkeläisiä toimeentuloahdingosta.

”SDP on useaan otteeseen esittänyt hallitukselle toimenpideohjelman käynnistämistä eläkeläisköyhyyden vähentämiseksi. Toimenpiteitä tarvitaan niin verotuksessa, kuin esimerkiksi lääkemaksuissa. Myös palveluiden ja palvelumaksujen merkitys eläkeläisten toimeentuloon on suuri ja niitä pitää kohtuullista”, Feldt-Ranta sanoo.

”Meille tämä asia on selvä – ja nämä ovat suorat terveiset veronalennuksia väläyttäneelle kokoomukselle – meidän arvomaailmassamme huolehditaan ensin niistä, jotka kaikkein eniten apua tarvitsevat.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat