Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n varapuheenjohtaja Malm: Työttömien kyykytys loppuu – ”Malli edistää työllisyyttä ja on reilu työttömän työnhakijan näkökulmasta”

Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Niina Malm sanoo, että hallituksen budjettiriihessä päättämät toimet merkitsevät sitä, että työttömien kyykyttämiselle tehdään loppu.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Kun aiemmin voimassa ollut aktiivimalli rankaisi työttömiä leikkaamalla työttömyyspäivärahaa, nyt esitelty malli on paljon inhimillisempi. Jos työtön ei onnistu työnhaussa ilman omaa syytään, työttömyyskorvausta ei heti leikata”, Malm sanoo tiedotteessa.

Malmin mukaan aiemmin työttömän velvoitteita lisättiin, mutta ei satsattu läheskään riittävästi palveluihin. SDP:n vaatimuksesta velvoitteiden uudistaminen kulkee käsi kädessä yksilöllisten ja laadukkaiden työllisyyspalveluiden kanssa. Lisäksi karensseja kohtuullistetaan huomattavasti eli siirrytään lähemmäs pohjoismaista mallia myös siltä osin, hän katsoo.

”Näillä muutoksilla malli edistää työllisyyttä ja on reilu työttömän työnhakijan näkökulmasta. Työttömän oikeudet ja velvoitteet ovat tasapainossa.”

TE-toimistojen resursseja lisätään 70 miljoonalla eurolla mm. työnhakukeskustelujen järjestämiseksi. Lisäksi työnhaun tukemiseksi ja palveluihin ohjaamiseksi työttömien palvelutarpeen arviointia kehitetään ja työnhaun tukea lisätään siten, että työttömät kohdataan työnhaun alkuvaiheessa kahden viikon välein. Tämän jälkeen kuukauden kestävä tiivis palvelujakso seuraa aina 6 kuukauden työttömyyden jälkeen.

”Tässä mallissa työnhakija valitsee itse, mitä työmahdollisuuksia hakee. Haettavien työtilaisuuksien tulisi olla sellaisia, että työnhakijalla on todellinen mahdollisuus työllistyä kyseessä olevaan työhön”, Malm sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE