Politiikka

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin: ”Naisten pitäisi mennä yleislakkoon”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

SDP:n kansanedustaja ja varapuheenjohtajana Sanna Marin sanoo, että naisten pitäisi mennä yleislakkoon, jotta naisvaltaisten alojen palkkakehitys ja arvostus saataisiin ylös kuopastaan.

Marin kommentoi Twitter-tilillään Ylen uutista, jonka mukaan pääkaupunkiseudun suuret kunnat ovat sopineet keskenään, että lastentarhanopettajien palkoilla ei kilpailla.

Yle kertoo, että epävirallisessa, suullisesti syntyneessä sopimuksessa ovat mukana Helsinki, Vantaa ja Espoo. Espoon varhaiskasvatuksen johtaja Virpi Mattila kertoo asiasta Ylen haastattelussa.

– Meillä on pääkaupunkiseututasoinen herrasmiessopimus, että ei lähdettäisi kilpailemaan palkoilla, Mattila sanoo.

Marin sanoo maanantaina, että Suomi pyörii pientä palkkaa saavien ja palkatonta työtä tekevien naisten uurastuksella.

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Pia Pakarinen kommentoi Twitter-tilillään maanantaina, että mitään ”herrasmiessopimusta” ei ole.

”Olen syvästi pahoillani siitä, että tällainen juttu aivan varmasti ja – jos tilanne todella olisi tämä – ansaitusti herättää pahaa mieltä lastentarhanopettajissa, joiden työtä suuresti arvostan.”

Myös Helsingin varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas kiistää ”herrasmiessopimuksen”.

”Jokainen kunta vastaa omasta palkkapolitiikastaan. Varhaiskasvatuksen osalta ei ole mitään sopimusta. Kunnat tehneet yhteistyötä saadakseen lastentarhanop. tarvetta vastaavasti. Varhaiskasvatusjohtajat pitävät tärkeänä, että lto palkkaus on työn vaativuutta vastaavalla tasolla.”

Ylen mukaan lastentarhanopettajien kuukausipalkat ovat kolmessa pääkaupunkiseudun kunnassa pysähtyneet 2 300 euron tietämille, kun työ- ja virkaehtosopimuksen mukainen minimipalkka on 2 304,88 euroa. Samalla pääkaupunkiseudulla on huutava pula pätevistä lastentarhanopettajista.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat