”Aina kun keskusta ryhtyy hyökkäämään suomalaista palkansaajaa kohtaan” – SDP:n Viitanen: Pakkolait kannatusromahduksen takana

Jukka-Pekka Flander
Pia Viitasen mukaan on ymmärrettävää, että moni keskustan äänestäjä on nyt hyvin pettynyt.
Jukka-Pekka Flander
Pia Viitasen mukaan on ymmärrettävää, että moni keskustan äänestäjä on nyt hyvin pettynyt.
Jukka-Pekka Flander
Pia Viitasen mukaan on ymmärrettävää, että moni keskustan äänestäjä on nyt hyvin pettynyt.

SDP:n kansanedustaja Pia Viitasen mukaan keskustan puheenjohtajan pääministeri Juha Sipilän härkäpäisesti ajamat niin sanotut pakkolait ovat keskustapuolueen heikentyneen kannatuksen taustalla.

– Uskon, että moni maakuntien palkansaajakeskustaäänestäjä on huomannut, että keskusta haluaa leikata palkkoja sekä heikentää työehtoja. Puheet ennen vaaleja olivat aivan toista, ja on ymmärrettävää, että moni keskustan äänestäjä on nyt hyvin pettynyt.

Viitanen muistuttaa keskustaa aikaisempien porvarihallituksen virheistä.

–Aina kun keskusta ryhtyy hyökkäämään suomalaista palkansaajaa kohtaan, sen kannatus laskee ja vastuu liimataan pysyvällä liisterillä keskustan kansanedustajien pintaan. Kokoomus sen sijaan katoaa tapetin saumoihin, eikä se tule puolustamaan tai ottamaan vastuuta vaikeista päätöksistä.  Nyt keskusta on jälleen toistamassa tämän saman virheen, joita se on kokoomuksen kanssa porvarihallituksessa tehnyt kahdesti lähihistoriassa.

Pääministeriltä odotettaisiin nyt rehellistä nöyryyttä todeta, että matalikolle meni ja koneet seis.

Viitasen mukaan keskustan kannattaisi käydä vakava pohdiskelu ylipäätään pakkolakien tulevaisuudesta.

– Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n nöyrä paluu työmarkkinaneuvotteluihin kertoo suoraan sen, ettei edes se usko Sipilän räätälöimien työelämän pakkolakien läpimenoon eduskunnassa. Pääministeriltä odotettaisiin nyt rehellistä nöyryyttä todeta, että matalikolle meni ja koneet seis.

Viitanen uskoo, että pakkolakien poisvetäminen ratkaisisi samalla nyt pahassa jumissa olevan työmarkkinaneuvottelutilanteen.

– Suomalaiset ovat viime viikkojen tutkimuksissa ilmaisseet yhteiskunnallisen turvattomuuden lisääntyneen. Pakkolakien tuomat palkan leikkaukset ovat monen suomalaisen perheen huolenaiheita eri puolella Suomea. Lait varjostavat perheiden tulevaisuuden suunnittelua eikä hallituksen kaavailut päivähoitomaksujen rajuista nostoista ainakaan helpota tätä arkea.

– Pääministeriltä odotettaisiin nyt epävarmuuden lietsominen sijaan kansakuntaa kokoavia ja rauhoittavia toimia, päättää Viitanen.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat