Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

SDP:n Viljanen tyrmää perussuomalaisten Purran väitteet: ”Esitys sote-uudistuksesta sai hallintovaliokunnassa varsin kattavan käsittelyn”

Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Heidi Viljanen (sd.) ei allekirjoita hallintovaliokunnan puheenjohtajan Riikka Purran (ps.) väitteitä sote-uudistuksen käsittelyn kiirehtimisestä hallintovaliokunnassa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Purra sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että eduskunnan valiokuntia kiirehdittiin saamaan lausunnot sotesta valmiiksi ennen kehysriiheä.

Viljasen mielestä hallituksen esitys sote-uudistuksesta sai hallintovaliokunnassa varsin kattavan käsittelyn. Viljanen kertaa, että työ aloitettiin joulukuun alkupuolella ja lausunto valmistui huhtikuun lopussa.

– Neljän ja puolen kuukauden käsittelyn aikana kuulimme suullisesti tai kirjallisesti 160 asiantuntijaa. Tämä on enemmän kuin pääministeri (Juha) Sipilän (kesk.), hallintovaliokunnan näkökulmasta huomattavasti monimutkaisemman, sote-esityksen kohdalla tapahtui, Viljanen sanoo tiedotteessa.

Viljasen mukaan valiokunnassa käytiin monipuolisesti keskustelua aikatauluista.

– Ei ole poikkeuksellista, että vaalikaudesta riippumatta, kokousaikoja haetaan nopeallakin aikataululla. Kaikki ratkaisut on tehty yhteisten pelisääntöjen mukaan.

Viljanen painottaa, että sote-uudistuksen eteneminen on tärkeää.

– Sote on aika saada maaliin. On tärkeää paitsi kestävän palvelujärjestelmän mutta myös päätöksenteon uskottavuuden kannalta, että tämä eduskunta viimein onnistuu toteuttamaan uudistuksen, hän sanoo.

Heidi Viljanen katsoo, että kansanedustajilla on oma tärkeä roolinsa siinä, että lakiesitykset etenevät jouhevasti.

– Esitykseen on valiokuntatyössä saatu asiantuntijoilta tärkeitä huomioita, joiden pohjalta mallia on hyvä kehittää entistäkin paremmaksi. Tätä työtä jatkamme parhaillaan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, Viljanen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE