Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:stä tuima viesti keskustalle: ”Kestääkö perse merivettä vai haluatteko todella ulos hallituksesta?”

Jukka-Pekka Flander/SDP

Keskusta on irtautunut hallitusrintamasta luonnonsuojelulain valiokuntakäsittelyssä. Asia selvisi lopullisesti tänään eduskunnassa ympäristövaliokunnan kokouksessa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto pitää keskustan toimintaa epäisänmaallisena oman edun tavoitteluna, joka murentaa politiikan uskottavuutta.

– Keskustan pakka on levällään kuin Jokisen eväät. Puolue ei näytä enää itsekään tietävän, ovatko he hallitus- vai oppositiopuolue. Surullisinta tässä on, että upporikasta ja rutiköyhää pelataan sekä ihmisoikeuksien että luonnon kantokyvyn kustannuksella, Perholehto arvostelee tiedotteessa.

Demarinuorten mukaan jokaisen vastuullisen puolueen tulisi pyrkiä politiikallaan siihen, että luontokato pysäytetään vuoteen 2025 mennessä.

– Viimeistään luonnonsuojelulakia vastaan valiokunnissa äänestäminen osoittaa, että keskusta kuuluu Suomen ympäristövihamielisimpien puolueiden joukkoon.

Perholehdon mukaan politiikassa uskottavuutta mitataan usein sillä, miten hyvin puheet vastaavat tekoja. Keskustalla nämä kaksi ovat kiistatta ristiriidassa.

– Viime viikolla keskusta lupaili hallituksessa pysymistä ja sopua, mutta tuuliviiri seilaa nyt jälleen aivan päinvastaiseen suuntaan. Jokohan olisi keskustan aika vastata reilusti, kestääkö perse merivettä – vai haluatteko todella ulos hallituksesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE