Politiikka

”Se, milloin se päivä on, milloin äänestää rätkäytetään…” – Nyt puhuu Juha Sipilä

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei arvaile sote-uudistuksen valmistumisen aikatauluja tai tulevien maakuntavaalien ajankohtaa. Asia on Sipilän mukaan eduskunnan käsissä.

– Kyllä minä olen tämän murheen pudottanut omilta hartioiltani jo aikaa sitten. Nyt ovat toiset murheet mielen päällä, jos niitä enää jäljellä onkaan, Sipilä sanoi medialle Kesärannassa.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta sai sote-uudistukseen liittyvän pitkään hiotun mietintöluonnoksensa valmiiksi tänään.

– Nyt on yksi iso vaihe takana. Seuraavaksi mietintö lähtee perustuslakivaliokuntaan, joka käsittelee sen ajallaan. Sitten se palaa takaisin (sote)valiokuntaan ja sieltä saliin, Sipilä sanoi.

Pääministeri ei ottanut kantaa siihen, ehtiikö uudistus eduskunnan äänestykseen vielä tällä vaalikaudella.

– Se, milloin se päivä on, milloin äänestää rätkäytetään, sen mukaan määräytyy sitten myöskin vaalien päivä, hän tyytyi muotoilemaan.

Sote-valiokunnassa istuvat oppositioedustajat sanoivat aiemmin tänään, että poliittinen ohjaus asian valmistelussa on ollut vahvaa ja valmistelu on ollut kiireen vuoksi heikkolaatuista.

Kysymykseen sote-uudistuksen valmistelussa käytetystä voimakkaasta poliittisesta ohjauksesta Sipilä vastasi, että hallituksen esitys on sitä poliittista ohjausta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat