Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Se yksinkertaisesti ei ole oikein” – Matti Vanhaselta tyrmäys hallituksen riihikaavailulle

Eduskunta
Matti Vanhanen.

Petteri Orpon (kok.) hallitus on ensi viikolla edessä olevaan kehysriihen valmistautuessaan keskustellut mediatietojen mukaan myös eläkeindeksin jäädyttämisestä. Entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) suhtautuu ajatukseen some-päivityksessään torjuvasti.

Demokraatti

Demokraatti

– Hallituksen kehysriiheen liittyen käydään keskustelua eläkkeistä. Eläke on palkan tai yrittäjätulon jatke. Eläkkeiden alentamista pitää käsitellä kuin palkkojen alentamista ja niiden verotusta pitää käsitellä kuin muiden tulojen verotusta. Eläkeindeksin leikkaaminen tarkoittaisi linjausta siitä, että eläketulojen tuleva kehitys jää yhä enemmän jälkeen palkoista – se yksinkertaisesti ei ole oikein, Vanhanen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

VANHANEN pitäisi parempana sopeutuskeinona eri tulojen verotusta, jolloin verotus myös tilanteen parantuessa laskisi kaikilla, myös eläkeläisillä.

– Molemmilla keinoilla on vaikutuksensa kulutuskysyntään, mutta suosittelemani keino verotuksen kautta jakautuisi kaikkien osalle eikä suhteellinen vaikutus olisi niin suuri, Vanhanen kirjoittaa.

Hallitus tavoittelee kehysriihessä jopa 3 miljardin lisäsäästöjä vaikeasta taloustilanteesta johtuen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE