Seksiä rahalla – ”Ei se ole pelkästään sitä, että narkkarihuorat pyörivät jonkun paritettavana”

Seksin osittaisen ostokiellon jyrkentämisestä täyskielloksi käydään keskustelua, jossa toisaalta uskotaan kiellon puuttuvan ihmiskauppaan ja toisaalta pelätään kriminalisoinnin aiheuttavan lisää ongelmia myös niille, jotka myyvät seksiä omasta tahdostaan. Asiaa pohditaan myös SDP:ssä, jossa asiaan ei ole yhtenäistä kantaa.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov (sd.) sanoo, että lainsäädännöllä voidaan vaikuttaa ihmisten asenteisiin.

– Silloin seksin ostaminen ei olisi arkipäiväistä ja hyväksyttävää, mikä taas vähentäisi asiakkuutta. Jos on kysyntää, syntyy tarjontaa. Uskon, että kriminalisoinnilla pystytään vaikuttamaan siihen, että kysyntä vähenee, Filatov perustelee.

Kansanedustaja Pauliina Viitamies (sd.) taas epäilee, että seksin oston kriminalisointi aiheuttaisi uusia ongelmia myös niille, jotka eivät tee työtä pakotettuina.

– Tästä asiasta on hyvä käydä keskustelua, koska asia ei ole mustavalkoinen. Ei se ole pelkästään sitä, että narkkarihuorat pyörivät jonkun paritettavana, vaan siellä on monenlaista toimijaa. Lisäksi joillekin seksin ostaminen saattaa olla ainoa keino saada seksiä, Viitamies sanoo.

Lue lisää aiheesta torstain Demokraatista.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat