Politiikka

Seksihäirintää armeijassa – Kyllä! Ja surkean paljon

Eduskunta kävi tänään ajankohtaiskeskustelun seksuaalisesta häirinnästä. Aihe koskettaa laajasti koko yhteiskuntaa ja sen osa-alueita.

– Mitä jos eduskunnassa tehtäisiin selvitys, jonka tulos olisi että joka neljättä naista häiritään seksuaalisesti?Puolustusvoimissa, varusmiesten kohdalla näin on, muistuttaa kansanedustaja, puolustusvaliokunnan jäsen Satu Taavitsainen (sd.).

Surkeat luvut seksuaalisesta häirinnästä puolustusvoimissa käyvät ilmi vastikään julkaistusta, Tampereen yliopiston puolustusvoimille tekemästä tutkimuksesta: ”Naisten ja miesten vuorovaikutus ja osallisuus asepalveluksessa tasa-arvon näkökulmasta”.

– Käsittelimme tutkimusta puolustusvaliokunnan tämän vuoden viimeisessä kokouksessa. Monelta kantahenkilökuntaan kuuluvalta uupuu mitä ilmeisemmin keinot puuttua syrjintään ja häirintään. Seksistisiä puheita ja vitsejä ja naisia halventava puhetapa pitää kitkeä pois puolustusvoimista.

– Edellytän, että puolustusministeri laittaa toimeksi oman hallinnonalansa saamiseksi häirintävapaaksi, Taavitsainen päättää.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat