Politiikka

”Sellaista messiasta ei tähän tehtävään tule…” – SDP:n puoluesihteeri Paananen varoittaa höösäämästä sinne sun tänne

Jari Soini
Jari Soini

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen päätti pitkällisen pohdinnan jälkeen, ettei hae jatkokautta tehtäväänsä helmikuun alun puoluekokouksessa.

Hän myöntää olevansa hieman haikein mielin – niin kuin lähtöjen aika aina on. Paananen kuitenkin lähtee uusiin seikkailuihin tyytyväisin mielin, koska kokee täyttäneensä sen, mitä häneltä reilut neljä vuotta sitten odotettiin.

Tavat toimia yhteistyössä ovat uudistuneet ja demariperhe on koottu yhteiseen taloon Helsingin Ympyrätaloon.

– Suru Saariniemenkadulta lähdöstä alkaa jo pyyhkiytyä pois, koska tämä tila toimii vain niin älyttömän hyvin, Paananen iloitsee.

Varsinaista testamenttia Paananen ei seuraajalleen ole laatinut. Neuvoja toki häneltä saa.

– Sellaista messiasta ei tähän tehtävään jatkossakaan tule, joka sormiaan napsauttamalla uudistaa liikettä, hän korostaa.

Silloin kun on sinut itsensä kanssa, eivät asiat ole vaikeita.

Puoluesihteerillä on näköalapaikka koko suomalaiseen päätöksentekoon ja työn voi muovata itsensä näköiseksi, Paananen painottaa.

– Edeltäjäni viestivät, että voit höösätä sinne sun tänne ja olla tekevinäsi tai sitten valita painopisteesi. Tämä on pätevä ohje yhä.

Reijo Paanasella on jo uusi työ tiedossa, mutta siitä hän ei vielä halua pukahtaa.

Politiikan keskiössä ei ihmisen yksityiselämäkään ole enää yksityistä. Paananen on asunut yhdessä jo yli kymmenen vuotta yhdessä miesystävänsä kanssa. Perhe-elämän kuviot eivät ole tuottaneet hänelle ongelmia sosialidemokraattisessa suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon liikkeessä.

– Silloin kun on sinut itsensä kanssa, eivät asiat ole vaikeita. Mutta miksi minä kantaisin murheita siitä, jos jollain on vaikeaa sen kanssa, miten minä elän. Olen valinnut tämän elämän ja olen onnellinen siinä, Reijo Paananen pohtii.

Lue Reijo Paanasen laaja henkilöhaastattelu torstain 5.1. Demokraatin viikkolehdestä ja katso myös videohaastattelu verkossa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat