Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

SEL:n edustajakokous: Työstä saatava sellaista palkkaa, että sillä voi elää hyvää elämää myös pääkaupunkiseudulla

iStock

SEL:n edustajakokous vaatii, että elintarvikealan palkkoja ja muita työehtoja sekä työoloja on parannettava, jotta elintarvikealan yritykset saavat jatkossa tarvitsemansa työvoiman.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Erityisesti nuoret työntekijät eivät enää sitoudu työsuhteeseen, jos työehdot ja työolot eivät ole riittävän hyvät. Työstä maksettava palkka on luonnollisesti työntekijälle hyvin tärkeä asia. Työnantajien on maksettava sellaista palkkaa, jolla työntekijä tulee toimeen ja voi elää hyvää elämää myös pääkaupunkiseudulla”, kokous sanoo kannanotossaan.

SEL:n edustajakokous vaatii niin ikään työnantajia laittamaan työsuojeluasiat kuntoon sekä huolehtimaan ikääntyneistä ja muista vajaatyökykyisistä työntekijöistä työpaikoilla.

”Työsuojelutyötä on tehtävä työpaikoilla aidossa yhteistoiminnassa koko henkilöstön kanssa. Työnantajien on mahdollistettava henkilöstön edustajille riittävästi työstävapautusaikaa, koulutusta sekä asianmukaiset työvälineet luottamustehtäviensä hoitamiseen. Työsuojeluvaltuutetun työstävapautusaika on nostettava samalle tasolle kuin pääluottamusmiehellä myös elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimuksissa, ja molempien luottamushenkilöiden työstävapautusaikaa on lisättävä”, kokous sanoo toisessa kannanotossaan.

SEL sai eilen uudet päättäjät, kun edustajakokous valitsi liittohallituksen ja liittovaltuuston vuosille 2022-2027. Veli-Matti Kuntonen jatkaa SEL:n puheenjohtajana ja liittovaltuuston johdossa aloittaa Ville Vatka. Liittohallitus valitsi SEL:n uudeksi liittosihteeriksi Lea Väänäsen, jonka haastattelun voit lukea täältä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE