Politiikka

Selvitys: Jos veteraaniliitot lopettaisivat toimintansa ja varat jaettaisiin järjestöjen veteraanijäsenille, kukin saisi noin 47 euroa

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Veteraaniliittojen yhteenlasketulla varallisuudella jokaiselle veteraanille saataisiin viikon lämpimät ateriat. Jos veteraaniliitot lopettaisivat toimintansa ja varat jaettaisiin järjestöjen veteraanijäsenille, kukin saisi noin 47 euroa.

Summista kertoo Sotiemme Veteraanit. Sotiemme Veteraanit on kolmen valtakunnallisen veteraaniliiton ja Kaatuneitten omaisten Liiton yhteisen varainhankinnan tunnus.

Selvityksessä on laskettu mukaan Rintamaveteraaniliitto ry:n ja Suomen Sotaveteraaniliitto ry:n varat.

Liitoittain tarkasteltuna summat olisivat Rintamaveteraaniliiton jäsenelle noin 52 euroa ja Suomen Sotaveteraaniliiton jäsenelle 42 euroa. Sotainvalidien Veljesliitolla on varallisuutta 345 euroa sotainvalidi-­ ja puolisojäsentä kohden.

Luvut perustuvat järjestöjen virallisiin tilinpäätöksiin ja toimintakertomuksiin 31.12.2015.

Sotiemme veteraanit kertoo kannanotossaan myös juhlistavansa 100-vuotiasta Suomea omalla rintamerkillä. Merkin suunnittelutyö toteutettiin kutsukilpailuna. Veteraanit valitsivat voittajaksi Paavo Halosen suunnitelman ”Vapaa, Fri”.

Merkkiä myydään sotiemme veteraanien hyväksi. ”Uusi merkki edustaa itsenäisyyttä, iloa, vapautta ja rauhaa. Suunnittelukilpailun voitti Paavo Halosen Vapaa, Fri -suunnitelma, joka valloitti veteraanien sydämet selkeällä sanomallaan, kertoo Pia Mikkonen Sotiemme Veteraanit -varainkeruuyhteisöstä.

Uusi merkki tulee myyntiin marraskuussa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat