Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Sergei Lavrov: Venäjä valmis keskustelemaan vankienvaihdosta Yhdysvaltain kanssa – ”Mutta vain Putinin ja Bidenin luoman kanavan kautta”

LEHTIKUVA / AFP / ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on ilmoittanut Venäjän olevan valmis keskustelemaan vankienvaihdosta Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvaltalainen koripallotähti Brittney Griner tuomittiin Venäjällä torstaina yhdeksän vuoden vankeuteen huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta.

Rane Aunimo

-  Olemme valmiit keskustelemaan asiasta, mutta vain presidenttien (Vladimir) Putinin ja (Joe) Bidenin luoman kanavan kautta, Lavrov sanoi lehdistötilaisuudessa vierailullaan Kambodzhassa.

Griner pidätettiin helmikuussa Moskovan lentokentällä, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita. Pidätys tapahtui joitakin päiviä ennen kuin Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden julkaisi heti tuomion jälkeen lausunnon, jossa hän piti Grinerin vangitsemista väärin perustein tehtynä ja kehotti Venäjää vapauttamaan Grinerin. Biden kertoi tekevänsä kaiken mahdollisen, jotta Griner pääsisi takaisin kotimaahansa.

Lavrov sanoi, että presidenttien välinen yhteys on yhä olemassa ja väitti, ettei Yhdysvallat pysty toimimaan ”ammattimaisesti ja rauhallisesti”.

-  Jos amerikkalaiset päättävät jälleen ryhtyä julkiseen diplomatiaan ja julkaisevat jyrähteleviä julistuksia, se on heidän asiansa ja ongelmansa, Lavrov sanoi.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken kertoi viime viikolla tehneensä ehdotuksen Grinerin sekä vakoilusta syytetyn entisen merijalkaväen sotilaan Paul Whelanin vapauttamisesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE